El món de la cultura està de dol. La mort de Bernat Gormand l'ha sacsejat. El seu currículum és imponent: il·lustrador, escriptor, filòleg, periodista, professor i director de la revista 'Faristol', especialitzada en literatura infantil i juvenil. I ens deixem algunes per esmentar, segur. Un dels seus darrers llibres és una joia, per tot el que representa: 'El cap als núvols', publicat per L'Altra Editorial aquest 2021, en el que es tracta de forma sublim l'amor homosexual a la vida d'un nen preadolescent. Creatiu, sensible, didàctic... en Bernat ha traspassat als 48 anys, deixant una petjada inesborrable. En tots els àmbits: el professional i cultural, i el familiar i íntim. Per exemple, la que acompanyarà sempre el seu germà, en Genís. Un popular periodista de TV3, actualment al '30 minuts' i codirector de documentals com el de la família Pujol o de l'1-O, 'Els dies claus'.

genis

Mort de Bernat Cormand 

En Genís li ha adreçat un missatge de comiat emocionant. El trobem a les xarxes socials, i desprèn amor i delicadesa. També ens fa un petit tast de la mà d'en Bernat expressant-se sobre una fulla en blanc: un autoretrat que fa enyorar-lo quan encara la notícia de la seva mort encara no s'ha païda. "Tan sensible i tan fort, i sempre tan ple de talent. Bernat, bon viatge, germà". Les reaccions no s'han fet esperar, i les trobem sense descans: des de Toni Puntí i Carles Costa, companys a TV3, a Jofre Llombart de RAC1, Núria Dias, companya d'en Genís i presentadora de Betevé, d'on arriben nombroses mostres de condol, o la Institució de les Lletres Catalanes. Són només una petita tria de l'enorme volum que ha provocat aquesta trista notícia, i que ens permeten copsar com de colpidor ha estat el seu decés. 

Genís Cormand recuerda a su hermano fallecido Tw

Genís Cormand periodista de TV3

Genís Cormand periodista de TV3 i germà d'en Bernat / TV3

Núria Dias mort bernat

genis0

genis2

genis1

Genis lletres

reaccions a la mort de Bernat Cormand

Allà on hi sigui, tant de bo que trobi la pau. Aquí ha deixat amor i respecte a dojo. El nostre escalf a la família Cormand.