Amb prou feines ha passat només un mes del polèmic gag de Bricoheroes amb Letícia i la seva filla Elionor, aquell en que Peyu i Jair Domínguez feien broma sobre sexe oral, la reina i l'hereva. "Em cardaria gràcia que me la xupés la Letizia Ortiz". El gag és més llarg però Peyu el tallava aquí i explicava en un demolidor fil de Twitter, abans de l'emissió, que TV3 el va censurar per "sexista" i masclista contra la reina Letícia. Un fil molt hostil amb TV3 defensant la llibertat creativa i d'expressió.

A partir d'aquí es va destapar la capsa dels trons, amb una intervenció molt tensa del director de TV3, Vicent Sanchis, en directe a Planta baixa, encarat amb el mateix Peyu.

peyu jair tv3

Jair Domínguez i Peyu a 'Bricoheroes' / TV3

A les espanyes també van posar el crit al cel i van atacar el programa i els dos humoristes catalans per terra, mar i aire. Molt menys soroll mediàtic, per no dir gens, van fer molts mitjans amb l'humor i les gracietes de Radio Nacional sobre el 25% d'educació en castellà, la immersió lingüística i ocurrències molt divertides com que El juego del calamar es diria en català El joc del calamar, fent mofa amb l'accent. 

Veurem ara com reaccionen amb el nou gag de Bricoheroes, tot i que alguns ja han fet comentaris deixant entreveure què en pensen. Capítol dedicat a la domòtica i a la seguretat a casa. Situació: Jair Domínguez li proposa a en Peyu de posar una càmera "aquí al despatxet, encarada aquí a la caixa dels calers perquè ningú ens els robi".

bricoheroestv3 261673859 1521565358208988 1914428558610763298 n

Jair Domínguez, Josep Mª Mainat i Peyu / @bricoheroestv3

bricoheroes

Jair Domínguez i Peyu a 'Bricoheroes' / TV3

"Però qui ens ha de robar els calers, si aquí en aquest despatx només hi entrem tu i jo?", pregunta Peyu. Jair respon, desconfiat: "Que tu sàpigues. Però quan marxem d'aquí, què? Qui et diu que no ve aquí un espanyol a robar-nos? Si no hi ha instal·lada una càmera de seguretat, com ho sabrem?".

Solució d'en Peyu: "Bueno, perquè tinc un gos que vigila, que el vaig ensenyar a olorar espanyols...". Els dos presentadors riuen. A la xarxa, però, hi ha qui no li ha vist la gràcia. Enric Juliana, de La Vanguardia, escriu un tuit, fent-se ressò de les imatges, on diu: "Quan us diguin que el salvinisme no ha arribat a Catalunya mireu aquest vídeo, emès per TV3, televisió publica pagada amb diners de tots els catalans. (Roma ladrona!, deia el poca-vergonya, ara transformat en nacionalista italià)".

Referències i comparacions amb Matteo Salvini, l'exvicepresident i exministre d'Interior italià, líder del partit ultradretà de la Lliga Nord. La xarxa s'hi ha abonat. Alguns carregant contra l'humor de Bricoheroes, d'altres, defensant-los:

Un gos ensumant espanyols... Ens ensumem que se'n tornarà a parlar molt de Bricoheroes durant uns dies...