Pablo Iglesias, blanc de les crítiques les darreres hores per una foto amb un ultradretà. El líder de Podem, i també Inés Arrimadas, enxampats rient amb Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox al Congrés dels Diputats. La imatge és de l’acte de commemoració del Dia de la Constitució, ahir a Madrid. Una instantània que es va fer viral en pocs minuts i per la qual han deixat verd Pablo Iglesias. Però el dirigent de la formació morada es defensa. Com? Encenent el ventilador del fang i esquitxant polítics d’ERC.

iglesias espinosa monteros europa press

Europa Press

“Esta Nochebuena en muchas familias habrá votantes de Podemos, independentistas, de Vox... Hablarán y se reirán. Es la condición humana”, escrivia Pablo Iglesias al seu Twitter intentant tancar la polèmica. Amb el text, una foto de Gabriel Rufián amb un apoderat de Vox el 10-N i una altra d’Oriol Junqueras parlant amb el líder de Podem. Un assenyalament i una comparació que han provocat la ira de Rufián: “Cobarde”.

rufian gtres

GTRES

Gabriel Rufián esclata perquè Pablo Iglesias compara la foto de Junqueras amb el “compadreo con los que le pedían 75 años en el juicio”. I el dirigent morat es defensa, una vegada més:

pablo iglesias ganyota gtres

GTRES

Això, enmig de les negociacions per formar govern a Espanya. Un govern del qual Pablo Iglesias vol ser vicepresident. Amb els vots d'ERC? Potser ara li costarà més aconseguir-los.