Avui ha fet 76 anys que va morir el poeta Miguel Hernández. L'alacantí va ser detingut a Portugal per la policia del dictador feixista Salazar i entregat a les autoritats franquistes. Va morir l'any 42 a la presó, després de patir bronquitis, tifus i tubercolosi. El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha piulat un missatge on deia que avui en dia, el poeta tornaria a estar empresonat:

Missatge que ja ha començat a trepitjar ulls de poll entre els seus detractors, que salten a la mínima que Rufián escriu una nova publicació:

rufian parlament efe

EFE

Però l'assalt entre Rufián i els seus haters no havia fet més que començar. Especialment quan un usuari li ha recordat un tweet antic de Rufián sobre Miguel Hernández, en que el polític definia el poeta dient que va ser jornaler, quan en realitat va ser pastor:

A partir d'aquest moment, la resta de la xarxa s'hi ha abonat, tirant-li en cara a Rufián la seva imprecisió:

Segur que després de la que li ha caigut, Rufián se sentia com el protagonista del famós poema d'Hernández, El herido: "¡Ay de quien no esté herido, de quien jamás se siente herido por la vida, ni en la vida reposa herido alegremente!"