Les maquinàries de les redaccions dels mitjans unionistes tornen a engegar les reserves de bilis. La XIV legislatura del Congrés acaba de donar el tret de sortida amb força cares noves a l'hemicicle. Una d'elles, la diputada d'ERC, Marta Rosique, una dona que tot i ser la més jove de la Cambra Baixa, té un currículum a les seves esquenes que molts dels que escalfen l'escó des de fa temps ja voldrien. Però al diari El Español han considerat oportú fer un retrat lamentable sobre ella, menystenint-la i jutjant-la amb una frivolitat que tomba. Possiblement encara cou la lectura que va fer dels diputats presos inhabilitats i ja es preveu que aniran a matadegolla amb ella.

marta rosique efe

Efe

Un article llefiscós que l'únic que fa és jutjar-la per la roba que porta, pels diners que té o per on viu... Un paternalisme, masclisme, classisme de pa sucat amb oli. Un to condescendent de mestretites ranci que dona lliçons de com hauria de ser una dona de la seva edat i preguntant-se què carai fa en un lloc on hauria d'haver-hi hombres hechos y derechos de quaranta anys en amunt. I ja no parlem de com gosa portar samarretes com les que duu, amb missatges independentistes, com la de dimecres, amb una ikurriña, una estelada i una bandera gallega. El text és un no parar de frases que provoquen vergonya aliena, començant ja pel titular: "Marta Rosique, la nueva 'Rufiana' del Congreso: de tener 150€ en su cuenta a ganar 68.642 al año".

marta rosique samarreta congreso TV3

TV3

Dins el text, la cosa degenera: "El independentismo tiene nuevo icono pop", "El catálogo de camisetas con mensaje de Rosique es bastante más amplio que su hoja de vida laboral", "Con un Rufián en horas bajas, Rosique le ha tomado el relevo y se ha convertido en el último trending topic del independentismo", "la diputada que acredita menor patrimonio", "panel publicitario andante cada vez que protagoniza un acto", "Reside en la parte alta de Barcelona, en el acaudalado distrito de Sant Gervasi, lejos de los suburbios obreros periféricos" o "Una especie de Greta Thunberg indepe que ha llegado a Madrid dispuesta a hacerse notar". En resum, la 'Rufiana', una niñata que l'únic que vol és fer el número i fer-se notar i tenir followers... No es pot ser més miserable. I Gabriel Rufián els ho ha recordat amb una galeta demolidora a la xarxa:

Que aquest mitjà, i els altres que bullen amb la presència de Rosique al Congrés, s'hi posin fulles: hi ha diputada per estona disposada a deixar-los-hi les coses clares a marichulos testosterònics. Els del Congrés i els de les redaccions de diaris.