A les primeres cites només hi ha una cosa pitjor que no saber del que parlar: treure un tema de conversa que provoqui un enfrontament irreconciliable a la parella. I això és més o menys el que va passar ahir a la nit a First Dates, el programa de Cuatro per a solters no massa exigents. Al centre del debat, el procés i un nom propi: Gabriel Rufián. El diputat d’ERC la fa grossa allà on va. I on no hi posa un peu, també.

rufian espanyol3

A plató hi havia en Yeray de Granollers i l’Alba de l’Hospitalet de Llobregat. Ell, aspirant a model; ella, treballadora social. La química entre tots dos, inexistent. Però la cita, que ja es veia que estava destinada al fracàs, encara podia anar molt pitjor. “¿Político favorito?”, pregunta ella. En Yeray sembla que no té ganes de mullar-se: “La política no me interesa. ¿Tú?”. Tot està a punt de saltar pels aires. “Rufián. Es que es muy crack”. Que diu que què? El vallesà comença a hiperventilar. La seva cara, un poema. Acaba d’oblidar que no li interessa la política. Només li ha calgut sentir el nom del republicà per començar a exposar el discurs de Ciutadans: “Qué me estás contando. Yo soy de Catalunya y si no soy independentista es porque no quiero. ¿Tú me vas a obligar a ser independentista?”. La pobra noia no l’ha obligat absolutament a res, només ha dit que li agrada en Rufián. Tant se val.

yeray first dates

Podeu veure el moment clicant sobre la imatge | Mediaset

“Yo vivo en Catalunya y no soy independentista. Lo que están haciendo es... Vamos a llegar a una guerra mundial porque manifestación por aquí, peleas por allá...”. En Yeray està desfermat. Dona la cita per perduda, però mai saps quan et pot trucar l’Albert Rivera per oferir-te sortir al seu spot de campanya. Tot sigui pel currículum. Abans d’acabar, l’Alba també té alguna cosa a dir: “Yo creo que tenemos derecho a decidir lo que queramos hacer. Estoy a favor de votar pero no estoy a favor de separarnos de España”.

alba first dates gest cara

Mediaset

L’Alba està a favor de votar. Quan li demanen si es vol separar d’Espanya respon que no. Ara, quan li pregunten si vol que el seu camí i el d’en Yeray es mantinguin junts o se separin, la resposta canvia radicalment: bon vent i barca nova. En Yeray, “como pareja no”. En Rufián ja no es limita a trencar Espanya, també trenca parelles per televisió.