La notícia de l'embaràs d'Inés Arrimadas, hàbilment filtrada per Ana Rosa Quintana a pocs dies de les eleccions malgrat que la seva protagonista "no quería decirlo", ha aixecat molta polseguera a les xarxes socials, i ha provocat la confluència d'astres que fins ara semblaven a anys llum de distància. Tan distants com Gabriel Rufián i Juan Carlos Girauta. El d'Esquerra Republicana ha sortit en defensa de la diputada de Cs, en considerar que els acudits dels internautes sobre la seva maternitat són "asquerosos y condenables", censurant les habituals mofes que es troben a la xarxa.

Arrimadas micròfon Europa Press

Inés Arrimadas micròfon Europa Press

La defensa de Rufián li ha valgut l'aplaudiment, tan subtil com sorprenent, d'un dels seus pitjors enemics: el toledà Girauta, que ha repiulat el missatge del republicà. Ja ens agradaria saber què passaria si s'intercanviessin els papers: coneixent Juan Carlos, tot fa pensar que no explicaríem la mateixa història, ja que no veiem Girauta defensant l'adversari. Ni el veí. Ni els boy scouts, per ser sincers. Tampoc Arrimadas, la veritat. Però en fi, que tothom pot canviar, ser millor persona. O no, ves a saber. En tot cas, el match entre tots dos ha animat un altre hater de l'independentisme a afegir-se a la festa de l'amor i les bones paraules: Víctor Amela. En el cas de l'escriptor, però, la jugada no li ha sortit del tot bé. L'hemeroteca és molt exigent. Especialment quan has fet una piulada ofensiva (esborrada i lamentada per l'autor, com ha aclarit a EN Blau i a la opinió pública) fa només un parell de setmanes. 

 Rufian cartera Europa Press

Gabriel Rufián cartera Europa Press

GIrauta repiulant Rufian @girautaoficial

GIrauta repiulant Rufian @girautaoficial

Girauta gest Europa Press

Juan Carlos Girauta Europa Press

 amela ojo

Victor Amela Europa Press

Víctor Amela Europa Press

Que a Twitter hi ha molta mala bava? Cert. Que segur que hi ha qui s'ha passat de voltes? No cal ni dir-ho. Però sense voler fer de jutges d'aquesta història, recordem episodis d'assetjament molt més punyents contra d'altres persones. En les mateixes circumstàncies, o fins i tot de pitjors. De fet, sembla molt més greu el que va fer la mateixa Inés amb Anna Gabriel quan l'amenaçaven de mort: "pero, ¿qué esperaba?"

Arrimadas de cañas EFE

Arrimadas de cañas EFE

Molta sort amb la gestació, i a la resta amb les seves noves amistats. 'O lo que surja'

 

Actualització:

Víctor Amela s'ha posat en contacte amb la redacció per oferir les seves explicacions al voltant de la expressió (original) 'bestiesa XXXXXL' per referir-nos al tuit pel qual va rebre crítiques a les xarxes socials, i que semblava fer mofa de la pèrdua d'un ull d'un manifestant a la mobilització de l'aeroport de Barcelona per la sentència del Procés. 

Amela deplora aquesta pèrdua i assegura que "ni els Mossos ni un Govern sencer valen més que un sol ull". Reclama una rectificació de l'esmentada expressió, potser massa col·loquial i que no recollia el seu penediment, i que hem substituït pel text: 'Especialment quan has fet una piulada ofensiva (esborrada i lamentada per l'autor, com ha aclarit a EN Blau i a la opinió pública) fa només un parell de setmanes.' La notícia ja havia estat explicada en aquest diari.

Amela diu que "m'inculpo de turpitud expressiva", però creu que el text reiterava una "malèvola i malèfica interpretació". A petició seva, incloem el podcast de la seva declaració a RAC1.