Hi ha cançons que et poses quan ets al cotxe conduint per una llarga carretera i comences a bramar com un boig la tornada, d'altres que canten a la dutxa quan han tingut un bon dia o es preparen per una bona nit, d'altres cançons no te les pots treure del cap després d'escoltar-les una i altra vegada en algun anunci de la tele... Però segur que tots, en alguna ocasió, hem sentit l'impuls de posar-nos cançons tristes quan no estaven els ànims molt amunt. 

rosalia plora

@rosaliavt

De cançons que ens entristeixin n'hi ha com tantes persones diferents hi ha al món. Per algú, un tema pot significar una pena infinita pel moment que aquella cançó li evoqui. Potser ni tan sols és un tema objectivament trist, però segons el context, esdevé un argument infal·lible perquè se'ns caigui alguna llàgrima. La cantant Rosalia pregunta aquesta setmana als seus seguidors de Twitter per aquesta qüestió:

La cantant catalana ha rebut respostes de tota mena. La majoria, prenent-se seriosament la petició. Fix you de Coldplay, Tears in heaven d'Eric Clapton, Someone like you d'Adele, Ojalá de Silvio Rodríguez, My love de Sia, Me cuesta tanto olvidarte de Mecano o Hallelujah de Leonard Cohen.

Les respostes, però, de les que tothom parla no són cap d'aquestes. Qui millor per trolejar una sentida petició a la xarxa que algú que ha fet del sarcasme el seu modus vivendi. Jair Domínguez ha ficat cullerada en el debat amb un tema que certament, depenent de com es mira, sí que té un punt de patètica tristor: 

La sorna l'ha rematada algú que també es caracteritza per la seva finezza i un gran domini de la ironia. Quina és la cançó més trista del món segons Gabriel Rufián?... La cançó que cantava el personatge de la Bulma als crèdits finals de Bola de drac:

Sorprenentment, però, moltes persones a la xarxa se senten igual de desemparats com ell quan senten aquesta cançó: