Des del primer moment que Dani Mateo va fer el gag a El intermedio de mocar-se amb la bandera espanyola parodiant la lectura de la Constitució de la princesa Elionor aquest 31 d'octubre ja es veia a venir que el linxament públic per part de mitjans unionistes i defensors de la pàtria seria d'aquells que faria història: "Hòstia... Perdó, perdó, perdó. Què he fet? Jo no volia ofendre ningú... Mira, sana sana culito de rana. Jo no volia, de veritat. Hòstia, companys, podem repetir-ho? No volia ofendre el Rei, ni els espanyols, ni molt menys els xinesos que venen aquests draps", deia Mateo amb sorna.

dani mateo bandera espanya  la sexta

La Sexta

La reacció ha estat tan furibunda que Clínica Baviera, que tenia d'imatge el periodista català, l'ha retirat de totes les seves xarxes socials. A la web de La Sexta, tot i que es pot veure el gag visionant el programa sencer on va passar, també han retirat el vídeo del moment. L'humorista ha hagut, fins i tot, d'escriure unes paraules a la xarxa sobre la intenció de l'sketch:

Les disculpes, aclariments o justificacions de Mateo no han satisfet els seus detractors, que encara bullen per veure la rojigualda fent-se servir com a kleenex. Un dels que no s'esperava que trigués molt a reaccionar ha estat el Hermano mayor, Pedro García Aguado, adalid de la defensa de la bandera i de les llibertats d'expressió... quan les llibertats d'expressió no expressen coses que a ell li irritin:

Més contundent ha estat la resposta d'un altre comunicador televisiu. L'amic dels animals, Frank Cuesta, ha atonyinat el col·laborador d'El intermedio amb un text duríssim, repartint, de passada, cap als independentistes i fent un elogi de les forces armades espanyoles que provoca vergonya aliena. Escriu Cuesta que "la bandera es un valor muy importante para los militares españoles que defienden nuestra libertad fuera de nuestras fronteras. Piensa en como se sentirá un militar en el medio de África, que está allí para que tú puedas tener una vida placentera en Madrid".

Cuesta canvia la samarreta blanca i les crocs vermelles per un uniforme militar i es posa metafòrics galons per repartir estopa a Mateo... amb recordatori afegit als que vulguin la independència de Catalunya: "Al igual que una vez le dije a Willy Toledo... Dani, a que no tienes huevos a limpiarte el culo en la televisión con una bandera estelada... o con la bandera del ISIS". Indepes a l'alçada dels terroristes de l'Estat Islàmic... Amb el que molts es mocarien o es netejarien a falta de paper higiènic seria amb la infecta carta de Cuesta.