22 de febrer d'aquest 2022. Els espectadors catalans es van sorprendre (i van celebrar) el retorn a les televisions d'un dels col·laboradors més carismàtics, inclassificables, únics i estimats de les tertúlies esportives. L'inefable François Gallardo tornava per la porta gran a la televisió de la mà d'Albert Lesán al seu Rondeando de 8TV. La tertúlia més seguida els vespres i les mitjanits de Catalunya, superant els seus competidors, fitxava l'agent francès de jugadors que ara viu a Sabadell i posava potes enlaire el plató el dia de la seva estrena. Per què? Perquè ja llavors, repetim, 22 de febrer del 2022, va ser el primer (i l'únic) que va gosar dir en veu alta, convençut i absolutament segur, que Kylian Mbappé no fitxaria pel Reial Madrid i es quedaria al PSG.  Des del moment que ho va verbalitzar, molts el van titllar de foll, però aquest 'Gary Cooper' de les tertúlies esportives, aquest 'Solo ante el peligro', es mantenia ferm i rotund: "No hay ninguna posibilidad ni opción de que Kylian Mbappé fiche por el Real Madrid la próxima temporada", amb l'afegitó final marca de la casa, "Fin, boom. Y si no, desmiéntemelo", mirant reptador la càmera i assenyalant amb un dit acusador tots els que li portaven la contrària.

françois gallardo 8tv
François Gallardo / 8TV

El seu dit, però, ha resultat ser el dit de la veritat, el dit de la consciència, el dit a la nafra, el dit que assenyala els palmeros i voceros de Tito Floren, o Su Florentineza, que s'omplien la boca dient, des de fa mesos, que el jugador francès fitxaria pel Madrid. El mític tertulià dels programes de Josep Pedrerol, ara en un ambient molt més amable i relaxat, va significar un fitxatge sonat dels que donarà exclusives, bombes i apareixerà als digitals. Però aquesta en concret, el NO d'Mbappé al Madrid, ningú no li comprava. I ell, erre que erre, seguia mantenint, segons les seves informacions precises i amb tota la veracitat del món (com s'ha comprovat ara), que l'estrella del PSG continuaria a París. Però, és clar, l'altaveu madridista es va posar en funcionament. Que si "tic, tac, tic, tac", que si "mira cómo sonríe Mbappé al pisar el césped del Bernabéu" quan van jugar a la Champions, que si "el mejor jugador del mundo fichará por el mejor club del mundo" i bla, bla, bla.  L'exemple més paradigmàticament ridícul i grotesc? Evidentment, Josep Pedrerol, precisament, l'antic cap de Gallardo:

Tot i que Pedrerol tenia raó en una cosa... Mbappé jugarà la temporada vinent de blanc... del blanc que vesteix el PSG en la seva segona equipació:

k.mbappe 273560177 4296850010415726 680216637618141592 n
Kylian Mbappé / @k.mbappe

Cada vegada que Pedrerol ficava més els peus a la galleda, cada vegada que El Chiringuito, o Estudio estadio o qualsevol dels mitjans de Madrid, es felicitaven pel fitxatge del francès, François Gallardo es mantenia impertèrrit al Rondeando de 8TV, amb la seva presència magnètica, mirant a càmera, recol·locant-se les ulleres blanques, assenyalant amb el dit i mantenint la bomba informativa: les carbasses d'Mbappé al Madrid de Florentino. Des que es va confirmar la notícia el passat dissabte, els madridistes (i els periodistes que volen tenir content Florentino Pérez) ploren, se rasgan las vestiduras, clamen venjança i el que abans era omplir-se la boca dient que Mbappé era el millor jugador del planeta, ara s'ha transformat en odi i deixar el jugador a l'altura del betum. I qui s'ho mira des del tron de la informació esportiva? Ell, François Gallardo. Un tron que aquest dilluns va agafar la forma dels seus companys de programa alçant-lo i mantejant-lo com el que es mereix algú que acaba de pintar la cara a tot el món del periodisme esportiu:

L'esperadíssim programa després del fiasco merengue va ser molt seguit, evidentment, pels espectadors. L'opció preferida de les tertúlies esportives d'aquest dilluns, superant en audiència programes com l'Onze a Esport3. Gallardo no va decebre i estava orgullós del reconeixement i d'haver deixat en evidència més d'un, de dos, i de tres. De fet, després d'haver deixat tothom en evidència. I no només va anar al programa a que l'ovacionessin. També, com sempre, va arribar amb informacions de primera mà: "Jamás dio un 'Sí' al Madrid". Per tant, els sopars de duro que venien des de la capital, res de res. O sigui, que res de traïció, perquè mai els hi va dir que fitxaria. Mbappé mai li va dir que sí a Florentino, però ell, i els palmeros, així ho van voler fer creure.  Però ni el president del Madrid ni els seus altaveus tenien en compte una cosa: François Gallardo ha tornat, a 8TV, per dir les coses tal com són, per dir la veritat, per deixar tothom retratado. I com diria ell, "Fin Boom".