França és la guanyadora d'Eurovisió Junior 2022. El cantant Lissandro s'ha alçat amb el micròfon de vidre de la vintena edició de la versió infantil del festival de cançons més famós d'Europa amb la seva impecable i original interpretació del tema Oh Maman!. D'altra banda, Espanya i l'enèrgic Señorita del representant Carlos Higes, no han corregut la mateixa sort i s'han hagut de conformar amb la sisena posició a la taula de resultats final. Amb un total de 137 punts rebuts tenint en compte el còmput que combina vots dels jurats nacionals i l'audiència, el valencià no ha pogut alçar-se amb el triomf del certamen d'aquest any. A continuació, t'expliquem tot sobre França, el país guanyador d'Eurovisió Junior 2022, i la sisena posició d'Espanya.

🎤 Qui és Carlos Higes, el representant d'Espanya a Eurovisió Junior 2022
 

😱 Així són ara els nens d''Eurojunior': de triomfar a la tele a la política i el declivi
 

França, país guanyador d'Eurovisió Junior 2022: rep 203 punts per la cançó 'Oh Maman!'

França es el país guanyador del Festival d'Eurovisió Junior 2022 després de guanyar també fa dos anys amb Valentina i la seva cançó J'imagine. Ha estat gràcies a l'actuació del jove i 'rocker' Lissandro, que ha interpretat amb molta intenció i energia la cançó Oh Maman! i s'ha fet amb la majoria de punts tant del jurat professional com del vot de l'audiència, aconseguint la fita d'un total de 203 punts en la classificació final del concurs d'enguany.

lissandro francia eurovision junior 2022
Lissandro, representant de França en Eurovisió Junior 2022.

Així doncs, França tornarà a acollir el Festival d'Eurovisió Junior el proper 2023 com ja feia l'any passat a París, on l'armènia Maléna era la guanyadora amb la seva cançó Qami Qami. Encara no es coneix quina sera la ciutat escollida per a ser la seu del proper festival, però el que està clar és que el país veí d'Espanya ja compta amb el bagatge d'haver organitzat una edició de 2021 que va funcionar molt bé i va deixar grans actuacions en el record, com la de l'espanyol Levi Díaz amb Reír.

Carlos Higes, sisè a Eurovisió Junior 2022 amb la cançó 'Señorita'

Més enllà del triomf de França, país guanyador de Eurovisió Júnior 2022, es pot destacar que el valencià Carlos Higes, representant d'Espanya, ha aconseguit quedar a la sisena posició de la classificació final certamen amb la seva divertida i enèrgica interpretació de la ballable cançó Señorita sobre l'escenari del Complex Karen Demirchyan d'Erevan, capital d'Armènia i ciutat seu del Festival de la Cançó de Eurovisió Júnior 2022. El valencià, exparticipant de l'Idol Kids de Telecinco i la setena edició de La Voz Kids com a integrant de l'equip d'Aitana, ha materialitzat i portat a escena, per fi, tot el temps de treball i esforç que ha dedicat en aquests últims mesos a presentar una candidatura amb coreografia i escenografia que no han deixat a ningú indiferent i ha rebut un total de 137 punts. I és que, malgrat que el petit d'11 anys no s'ha alçat amb el triomf, els tres minuts de la seva actuació al festival d'aquest any han conquerit el públic allà present que s'ha animat a aplaudir i ballar al ritme d'aquest tema que, indubtablement, recorda a la radiofórmula urbana i llatina més exitosa.