Fa poca dies els cinèfils llegien amb disgust la notícia que la revista ‘Fotogramas’ tanca la redacció de Barcelona i es centralitza a Madrid. Una decisió empresarial que suposa suprimir la seu on va ser fundada la revista, Barcelona. El número de juliol és l'últim que s'haurà fet des de Barcelona i , casualitat o no, sorgeix una polèmica a propòsit del color de la portada amb la foto de José Sacristán sobre fons groc, o blau?

Portada Fotogramas Julio

fotogramas groc

Un dels primers a donar el senyal d'alerta ha estat Jaume Figueres, col·laborador discret durant anys a la revista i l'eminència més gran a Catalunya sobre cinema. Ho ha fet des del seu compte amb un dels seus habituals pseudònims:

Les suspicàcies sobre el color groc fa mesos que duren: crítiques a triunfitas per anar de groc, demanar la dimissió de la directora de la TV valenciana per vestir groga i així sense parar. La xarxa sospita fins i tot d'una revista històrica i crfeien veure un missatge secret de la redacció barcelonina que se'n va  a l'atur:

Davant l'alarma creada sobre un nou cas de censura la revista ha volgut fer un aclariment que ha recollit el propi Jaume Figueras:

Quan José Sacristán va aparèixer al programa de Pablo Motos es va mostrar la portada groga però al final s'ha fet blava. Canvi casual? L'opinió malpensada és que el canvi s'ha fet perquè la l'última portada catalana no sembli un senyal de la redacció barcelonina a favor de la llibertat dels presos polítics. En cas de dubte, blau pepero.