Als anys 90, els adolescents (i els que no ho eren tant) espanyols van créixer hipnotitzats per uns nois i noies vestits amb banyador vermell que en teoria, salvaven gent de morir ofegada. Los vigilantes de la playa o l'art de posar calents els espectadors a càmera lenta. Pulsions eròtiques en slow motion mentre vèiem com corrien cap a l'aigua amb el salvavides a punt.

Els pals de paller de la mítica sèrie que aquí es va veure per Telecinco i que originàriament duia el nom de Baywatch eren Mitch Buchannon (o David Hasselhoff canviant les xupes horteres d'El coche fantástico pels pèls al pit en un tors bronzejat), Casej Jean Parker o CJ (l'exuberància feta dona, amb Pamela Anderson, abans que preferís el color de l'estelada al vermell Espanya del seu banyador), Shauni McKlein (Erika Eleniak) o Matt Brody (David Charvet). Això en una primera època. En una segona tongada, la 'morena' oficial de les platges de Santa Mónica era Caroline Holden. Hi donava vida l'actriu Yasmine Bleeth.

yasmine bleeth los vigilantes de la playa

yasmine bleeth los vigilantes de la playa2

Baywatch

Però de ser una de les actrius de televisió més famoses de la seva època, de ser considerada una de les dones més belles del món segons la revista People, al declivi absolut. Manca de projectes amb cara i ulls, una carrera interpretativa a la baixa i sobretot, problemes amb les drogues. Una combinació de la que era difícil salvar-se, per molt vigilanta de la playa que fos. Especialment dramàtica va ser la seva addicció a la cocaïna. Va ingressar en un centre de rehabilitació després de patir un accident de trànsit per haver consumit. Era l'any 2001.

yasmine bleeth los vigilantes de la playa i ara

"La coca es va convertir en el meu xicot, el meu millor amic ... consumia diverses vegades a el dia i podia passar-me diverses nits sense dormir". Després d'allò, ha intentat aixecar cap. No com a actriu, però. Aquests dies, als Estats Units el gran públic s'ha quedat bocabadat amb unes imatges que s'han vist d'ella pels carrers de Los Angeles on ja no vigila la platja sinó el seu gos.  Bleeth té ara 51 anys, i apareix absolutament irreconeixible, i no només per dur un vestit amb dibuixos i una dessuadora negra en lloc del mític banyador vermell.

yasmine bleeth avui

@dailymail.co

yasmine bleeth avui2

@daylimail.co

Los vigilantes de la playa, la sèrie de la càmera lenta. La vida, però, de vegades ens passa per damunt massa ràpid.