28 de juny del 2020. Dia de l'Orgull LGTBI a tots els racons del país. Un dia marcat en vermell. I en taronja. I en groc. I en verd. I en blau. I en violeta. Els sis colors que il·luminen la bandera de l'arc de Sant Martí que simbolitza i defensa la diversitat sexual i de gènere i el respecte a totes les persones i a les seves opcions sexuals i identitàries.

orgull gai GTRES

Lamentablement, en ple any 2020 continuem assistint dia sí, dia també, a mostres vomitives d'homofòbia a tots els racons del planeta. De fet, no cal anar gaire lluny, només cal passejar-se pel Congrés dels Diputats i sentir les bajanades que deixa anar per la boca la bancada ultra de l'hemicicle. El d'avui és un dia necessari, un dia on tots hauríem d'aturar-nos un moment a reflexionar i erradicar, com a societat, qualsevol demostració d'odi, menysteniment o agressió a les persones LGTBI. Al Palau de la Generalitat llueix aquesta bandera, tot i la recent sentència del Tribunal Suprem que estableix que no es poden utilitzar banderes no oficials en l'exterior dels edificis públicsEl mateix president Quim Torra manifestava que "Avui, dia de l'#Orgull2020, i cada dia, treballem per una societat lliure, igualitària i plenament inclusiva. Una societat compromesa amb els drets del col·lectiu LGBTI i que lluita contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere".

A l'espera que arribi el dia que la societat sigui com hauria de ser, on tothom estimés com i a qui li sortís del monyo, i tothom se sentís el que li donés la reial gana, sense que els altres opinin, són moltes les veus que han sortit al carrer a protestar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI i a repudiar els constants atacs homòfobs que pateixen. Han sortit al carrer i a les xarxes socials, on molts han aprofitat per aportar el seu granet de sorra en la causa amb missatges i fotografies expressant el seu compromís. És el cas del periodista de TV3, Jordi Eroles.

jordi eroles TV3

TV3

Eroles és dels que s'expressa amb contundència quan ha de deixar les coses clares, especialment als intolerants que tant proliferen en aquests dies. I aquest 28 de junt, evidentment, ho ha tornat a fer. El periodista dels serveis informatius ha publicat una foto preciosa fent-se un petó amb la seva dona, cadascun d'ells amb un cartell reivindicatiu a la mà i acompanyant la meravellosa imatge amb un seguit de hashtags que ho diuen tot: Sempre diverses 28J, Stop LGTBIfòbia, Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ, Jo estimo les persones i Famílies de Tots colors.

Jo estimo les persones... Eroles és dels que, per coses com aquesta, és fa estimar. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat