Dir que la Rosalia és una icona planetària és una obvietat tan gran com afirmar que el sol surt pel matí i es pon al vespre. La cantant catalana és una estrella amb majúscules i el seu impacte traspassa de llarg els escenaris i el món de la música. També és un referent de moda, i ella un personatge que reconeixerien a la majoria dels racons del planeta. De fet, l'influx de la guanyadora de 4 Grammy Llatins pel seu últim disc, 'Motomami', és tan bestial que fins i tot provoca aparicions, alteracions visuals i cerebrals, miratges i fins i tot fenòmens paranormals. La tenim tots als cap, no hi ha discussió al respecte. 

Segurament consideren que estem exagerant, que sentim debilitat per l'artista de Sant Esteve Sesrovires. Bé, no els hi manca raó en una cosa: som del team Rosalia. Ens alegrem dels seus èxits personals i professionals, de la seva carrera impactant, de totes les coses bones que li passen des que es destapés de forma aclaparadora amb el famós 'El mal querer'. Però no, no exagerem ni una miqueta. Per aquí no passem. I tenim proves irrefutables. La Rosi ha desbancat figures importantíssimes del famoseo internacional, al seu costat semblen imitadores. Alguns dels looks de la cantant han deixat tanta petjada que han quedat lligats per sempre al seu nom, a la seva llegenda. Per exemple, el de les seves ulleres de sol tretes directament de la ruta del bakalao, d'una discoteca techno. Doncs no, ara són les ulleres Rosalia​. 

Rosalia en gala MET 2022 2 EFE
Rosalia a la gala MET 2022 / EFE

Segurament els entesos en matèria de moda i complements tinguin un fotimer de crítiques i retrets que fer a qui subscriu aquest text. I tindran raó. Però també els advertim d'una cosa: no em mouran ni un mil·límetre. Rosalia marca tendència i, darrera d'ella, va la resta. Per això, precisament, hem viscut una experiència que els mestres de les ciències ocultes farien bé d'explicar-nos: per què se'n apareix la catalana quan mirem les instantànies que els paparazzi han realitzat a una de les supermodels més importants del planeta, la russa Irina Shayk. L'ex parella de Cristiano Ronaldo és mare d'una nena amb l'actor Bradley Cooper, Lea de Seine, que ara té 5 anyets. Els seus pares van tallar poc després del seu naixement, i la seva custòdia ha estat, en alguns moments, complicada. Ara sembla que hi ha més harmonia. S'han reconciliat. Aquesta és la petita Lea amb els seus progenitors el passat mes de setembre.

Irina Shayk, Bradley Cooper y Lea GTRES
Irina Shayk, Bradley Cooper y Lea de Seine / GTRES

Irina ha gaudit d'una passejada pels carrers de Manhattan en companyia de la petitona, i s'ha fet un petit homenatge que, tenint en compte el moment de l'any i la ciutat on viuen, crida l'atenció: s'està cruspint un gelat. Que sí, que és russa, que a NYC estan més acostumats al fred, el que vulguin. Però fa rasca: porta un abric de plomes i guants, no fa dia d'anar a la platja. Però vaja, que si el tema del gelat grinyola, no s'imaginen la sensació tan estranya que és mirar les imatges i, en comptes de veure la russa, descobrir que és clavada a la Rosalia. Ens pessiguem i ens pessiguem, però no hi ha manera, tu. Irreal.

Rosalia, un mite que provoca al·lucinacions. Reina.