El foraster és un dels grans èxits de TV3 però l'audiència espatarrant no es deu a allò que els experts en diuen "el format". La idea és d'una TV de Dinamarca i la productora catalana Brutal Media va pagar els drets per fer-lo aquí. I també el ven a TVE amb el nom El paisano on fa menys de la meitat de l'audiència que Quim Masferrer. Una part del fracàs és pel ball de presentadors, símbol que cap d'ells no convenç l'audiència. A El paisano ja van pel QUART paisano:

1) PABLO CHIAPELLA:

el paisano

TVE

2) EDU SOTO:

edu soto TVE

TVE

3) EVA HACHE:

eva hache TVE

TVE

Han provat amb el graciós de La que se avecina de Telecinco, amb el català simpàtic Edu Soto i amb una dona. Cap no ha pogut ni apropar-se a l'èxit de Masferrer. No seria mala idea que a TVE posessin el que ho fa millor: Quim Masferrer. En Blau informa en primícia del quart presentador que serà el primer de l'edició espanyola que trepitgi un poble català: Jorge Cadaval de Los Morancos:

Ell mateix explica que visita Arties a El Valle de Aran-Lérida (sic). Tria el nom ben espanyol per tots els topònims. La Vall d'Aran-Lleida queden només per Quim Masferrer i els mapes. Comencen amb mal peu a la productora catalana, que ja va tenir problemes situant Llívia no a la Catalunya Nord sinó "envoltat de territori francès" (sic).

jorge cadaval tve

TVE

Jorge Cadaval copia la pick up taronja de El foraster però res més. Algú li hauria de dir que si ve a Catalunya ha de respectar els noms dels llocs. Pot no ser independentista. Pot fins i tot ser anti-independentista. El que no pot és canviar el nom de les comarques, els pobles i les províncies.  No és Jordi d'Els Morancs.