Per primera vegada, El Foraster visitava un municipi del Garraf, Olivella, el poble menys poblat d'aquesta comarca, amb 3589 habitants. I per primera vegada ens atrevim a dir que Quim Masferrer es trobava amb una imatge amb la qual no s'hi havia trobat mai i que tant de bo no s'hagués trobat. Seria senyal que no caldria i que s'hauria erradicat per sempre una vergonyosa xacra. Però som molt lluny perquè això passi.

masferrer entrenament dones olivella

'El Foraster' a Olivella (TV3)

Quan ja era fosc, va veure al camp de futbol unes llums i un grup de persones fent el que semblava un entrenament. Però quan s'hi va acostar va comprovar que no era cap equip practicant la pressió o la defensa de quatre. Perquè la pressió i la defensa que entrenaven les persones que s'hi va trobar haurien de fer-nos caure la cara de vergonya com a societat. La pressió que exerceixen alguns homes repugnants contra les dones. La defensa que aquestes han d'exercir per lliurar-se d'ells. El Foraster es va topar amb un grup de dones que practicaven defensa personal sota el comandament de la Laura. Com sortir-se'n en cas de ser agredides per homes miserables. Com evitar ser increpades, assetjades, agredides, violades o assassinades per homes repugnants. Com, en definitiva, sobreviure i poder anar soles a córrer, pel mig del bosc o tornant a casa.

masferrer entrenament dones olivella2

'El Foraster' a Olivella (TV3)

masferrer entrenament dones olivella3

'El Foraster' a Olivella (TV3)

Després de tants veïns amb els que ha parlat pels pobles de Catalunya, colpia escoltar la Laura dient frases com: "Que bloquegin pelvis, empenyin i el tirin a fora, i en el moment que puguis, sense perdre la visió, marxa. I crida! Jo els hi insisteixo: 'Us vull sentir, us vull sentir, us vull sentir!'. És que és la vostra vida". I Masferrer, sense paraules. "Poder sortir, poder entrenar a la muntanya, poder anar tranquil·lament amb una faldilla". Poder fer, en definitiva, el que els hi surti del monyo sense veure's en perill. Una d'elles tenia dues filles, "i quan tinguin edat, vindran aquí". En sentir-ho, Masferrer lamenta que "que diguis això vol dir que no veiem que aquest problema se solucioni". "A dia d'avui, és necessari", li reconeix ella.

el foraster lleones olivella2

'El Foraster' a Olivella (TV3)

el foraster lleones olivella3

'El Foraster' a Olivella (TV3)

Masferrer es posa seriós: "Penso que els homes no som prou conscients que moltes dones us sentiu amenaçades només pel fet de ser dones. Realment, per ser una societat més justa i igualitària, ens falta molta feina per fer. Ara mateix, com a home, t'ho dic de veritat, em sento amb ràbia i impotència. I no m'estranya que cada vegada hi hagi més dones que s'apuntin a aquests entrenaments tan bèsties, perquè avui en dia, com a societat, haver de patir una xacra com aquesta, és que és molt bèstia".

el foraster lleones olivella4

'El Foraster' a Olivella (TV3)

Elles mateixes tenen un lema: "Suades, rient i despentinades". I es fan dir les Lleones d'Olivella. Lleones com la Laura. O la Noli. O la Cristina. Que el seu rugit s'escolti ben fort.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat