Queden dos mesos per Eurovisió Júnior i Radiotelevisió Espanyola ja ha escollit internament a la seva representant pel concurs infantil que se celebrarà el pròxim 29 de novembre a Varsòvia (Polònia). Amb només 9 anys, però amb un gran talent i dilatada experiència en cant, ball i interpretació dalt dels escenaris, la sevillana Soleá Fernández, membre d’una de les famílies més rellevants del flamenc espanyol, los Farrucos, representarà a l’Estat en aquest esdeveniment internacional.      

Des de Torrespaña, ja treballen en la cançó amb què Soleá participarà en el festival juvenil, “una proposta divertida de pop flamenc completament en castellà”, ha assegurat l’artista seleccionada. De moment però, l’aventura eurovisiva ja és un somni fet realitat per la petita cantaora que, en els darrers anys, ha compartit cartell amb Ketama, Pitingo, Tomatito, Rosario Flores i Lya Manuela, i actuat en els principals teatres de Barcelona, Madrid i Sevilla com a solista, bailaora i actriu.          

Com serà Eurovisió Júnior 2020?

La crisi del coronavirus ha alterat el format d’enguany. Solament 13 televisions es batran per a endur-se el trofeu de vidre en una competició colpejada per l’epidèmia, amb el debut d’Alemanya i nombroses baixes: Albània, Austràlia, Gal·les, Irlanda, Itàlia, Macedònia i Portugal. El proper certamen sota el lema Movem el món tindrà lloc en un estudi de la corporació polonesa i, per raó de les restriccions de desplaçaments a tota Europa, els artistes actuaran des dels seus propis països.

Països eurojunior

L’organització de l’espectacle ha garantit que tots els concursants tindran les mateixes oportunitats de brillar davant de la càmera. Per això, les emissores que hi competiran han acordat de dissenyar un mateix escenari i una configuració tècnica similar per captar cada actuació. Tot i que els participants no es coneixeran en persona, les plataformes digitals s’encarregaran de trencar les limitacions d’aquesta edició atípica amb una major interacció entre els cantants i amb els teleespectadors.

Espanya va tornar a Eurovisió Júnior l’any passat amb la valenciana Melani, que va aconseguir la medalla de bronze amb Marte, un tema pop líric sobre la defensa del planeta. Lluny dels resultats de la versió d’adults, RTVE ostenta el millor palmarès del programa amb la victòria de María Isabel i Antes muerta que sencilla (2004); dues plates, la de Sergio amb Desde el cielo (2003) i la d’Antonio José amb Te traigo flores (2005); i la quarta posició de Dani amb Te doy mi voz (2006).