Jordi Cuixart Txell Bonet van ser pares del seu segon fill el 23 de setembre. Un part que va ser notícia per les condicions en que el pare va assistir-hi: amb un permís penitenciari vergonyosament breu. La justícia espanyola no hi entén de dignitat. El part va anar bé però no s'havia publicat el nom que els pares havien posat al seu segon fill. El primer és l'Amat Cuixart Bonet i ara el pare revela el nom del segon a una entrevista a The Sunday Times. És un nom especial i, sobretot, és preciós: Camí.

Jordi Cuixart Suprem @jordicuixart

Diada 2019 Marcel Mauri, Torra i Txell Bonet   Sergi Alcàzar

EFE / Sergi Alcàzar

El periodista visita "el màrtir", com s'hi refereix al titular, a Lledoners on compleix 9 anys de presó. Cuixart explica que a la presó "He conegut un assassí aquí complint una condemna de nou anys, igual que jo". El redactor el veu "De bon humor pels beneficis del ioga, la terrisseria i la meditació". però el passatge més emocionant parla del fill: "Si haguéssim decidit no tenir un altre fill, hauria estat reconèixer que la presó ens ha interromput la vida". Per primer cop revela que el fill es diu Camí. El periodista anglès ho explica així als seus lectors: "Cuixart tries to look on the bright side, helped by the recent birth of a second son, Cami, which means “way” or “path” in Catalan": Cuixart intenta mirar el costat lluminós, ajudat pel recent naixement d'un segon fill, Camí, que significa "way" en anglès. El pare en va donar pistes amb la foto i el text del dia del naixement:

Cuixart ja ho deia el 23 de setembre: "La vida sempre s'obre camí" i una foto meravellosa. I a l'entrevista explica el moment del part: "Em van portar a l'hospital a temps. Txell, la meva dona, va dir "agafa'm la mà" i la vaig apretar fortament. Deu minuts després va néixer Cami". Pell de gallina. En Blau ho avança a Catalunya en primícia. Camí Cuixart Bonet. Un nom per a la història de Catalunya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat