Al marge de programes com 'Sálvame' o 'Cronicas Marcianas', un altre dels espais sense el qual no s'entén la història de Telecinco és 'Gran Hermano'. El reality show va marcar un abans i un després a la cadena. I és que després de l'èxit aconseguit per la primera edició, Mediaset no ha deixat d'apostar per aquest format i pel dels realities. I cal dir que cap cadena ha sabut explotar tan bé aquesta gallina d'ous d'or. Altres emissores han intentat triomfar amb reality shows, però tots han acabat fracassant. T5 ha estat l'única capaç de treure el millor d'aquest tipus de programes.

Precisament d'aquesta primera edició de 'Gran Hermano' que va presentar Mercedes Milà va sortir una persona la vida de la qual és digna d'una sèrie de Netflix. Parlem de María José Galera, la primera expulsada de la història del concurs. Una dona que va passar de practicar la prostitució a ser estrella de 'GH', a caure a la ruïna i a recuperar-se de nou.

La vida de María José Galera serveix per a una sèrie de Netflix

Corria l'any 2000 quan Galera va haver d'abandonar la casa de Guadalix de la Sierra, en un episodi que va generar aquella famosa frase de "Qui em posa la cama a sobre perquè no aixequi cap?" pronunciada per Jorge Berrocal, amb qui va iniciar una relació durant aquella primera setmana en el concurs. De fet, tan fort era el seu amor que Jorge va assegurar que es casaria amb ella en sortir del concurs. I encara que no es van casar, sí que van reprendre la seva relació fora del programa. Encara que només va durar un any.

María José Galera
María José Galera / Telecinco

Tornant a l'assumpte en qüestió, amb el temps s'ha sabut que la sortida de Galera va ser pactada. Resulta que Interviú tenia informacions sobre el passat de María José filtrada per una excompanya de pis que revelaven que Galera havia exercit la prostitució en anuncis classificats. "Continuo sense entendre per què van sortir coses del meu passat només per participar en un concurs. No té res que veure el que jo vaig fer amb l'escàndol que es va muntar, em vaig sentir acorralada. Si pogués anar enrere i sabés que anava a passar el que va passar, no tornaria a entrar en GH perquè em van etiquetar per a tota la vida. Encara m'emociono... això no es pot superar", va comentar Galera en una entrevista.

De tocar fons a ser al cel i a caure de nou

Molt poca classe per part de la xivata, ja que María José va arribar a tal extrem per pagar el tractament a la seva filla Estefanía, que patia paràlisi cerebral. Estefanía, per cert, va morir a Sevilla el 2008, quan tenia 17 anys.

Amb tot, María José va aconseguir treure's uns bons diners del seu pas per 'Gran hermano'. Uns diners que va invertir en restaurants, discoteques i altres negocis. Ho va fer a Mèxic, a on va fugir per refugiar-se de la premsa espanyola. Però els business no li van ser bé. D'una banda, va haver de "conviure amb tirotejos, morts, dolor i violència en estat pur". Per un altre, els seus socis la van trair. I aquella etapa va deixar a la ruïna María José.

"La televisió és pa per avui i fam per a demà", reconeixia María José en una entrevista concedida a un Deluxe el 2019. I va confessar que va acabar com a netejadora: "Com a netejadora et paguen a 5 euros l'hora, però t'agafes a un clau cremant".

No obstant això, en aquella entrevista també va reconèixer que va aconseguir el que Jorge Berrocal no va aconseguir en 'Gran Heermano': aixecar cap. Viu amb la seva filla i es va casar amb un home que va definir com a "meravellós". A més, va estar a punt de participar en 'Supervivientes 2022'. "M'he quedat a les portes, però no ha pogut ser. Esperem que per a l'any que ve. Estic disposada a tornar quan vulgueu", va revelar recentment.