Divendres al migdia, fase 0 de la desescalada a Barcelona. Antonio García Ferreras envia un equip d’Al Rojo Vivo a cobrir el que passa a la Barceloneta. “Deben pensar que están en Fase 15, porque se están bañanado ahora mismo”, afirmava sense ruboritzar-se. Però mentre al seu programa parlaven de platges amb gent a l’aigua, plenes de para-sols i on no es respectava la distància de seguretat, les imatges mostraven tot el contrari. Aquest és el vídeo de les fake news de Ferreras:

“Vergonyós directe a Barcelona”, vam titular en aquest diari. Però al presentador no li ha fet gens de gràcia que l’enxampessin dient mentides, i ara respon insultant El Nacional i posant-lo al sac de la ultradreta: “Algunos tontos en la extrema derecha, en el independentismo y Torra nos critican y dicen que nos lo hemos inventado”, ha assenyalat aquest dilluns des del plató. A la desesperada, Ferreras insisteix a dir que les platges de la Barceloneta eren plenes a vessar: “Digan lo que digan algunos medios independentistas que odian a La Sexta, ocurrió y tenemos las imágenes. Han aprovechado para desacreditarnos diciendo que nadie se estaba bañando. Lo que pasó es que las imágenes técnicamente no entraron. En esas playas de la capital barcelonesa se bañaron y se sentaron a tomar el sol y no debían. El viernes, el sábado y el domingo”.

Ferreras brama, nega l’evidència i assegura que no va enganyar ningú. Ara s’escuda en unes altres imatges d’aquell divendres a una altra hora. També aprofita per mostrar quanta gent hi havia a la platja durant el cap de setmana. El vídeo de la Barceloneta gairebé buida se’l guarda. Tot per tal de no acceptar la seva pròpia relliscada.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat