Ferran Adrià va aparcar els fogons en el moment en què va decidir tancar El Bulli en ple èxit. El xef català va continuar amb la investigació amb la seva fundació El Bulli. Una nova etapa en la seva vida molt més relaxada però sense oblidar la gastronomia, la seva gran passió. En menys de deu anys va aconseguir tres estrelles Michelin juntament amb el seu germà Albert. El restaurant va romandre obert fins al 2021, però a dia d'avui continua sent el principi de l'alta cuina.

Gastronomic 2025 Ferràn Adrià10
Gastronomic 2025 Ferran Adrià10

El català reapareix en alguns programes de televisió com ‘MasterChef’ i també concedeix algunes entrevistes, on destapa històries que a dia d’avui encara no es coneixien. En una ocasió, li van oferir obrir un restaurant a l’estadi Santiago Bernabéu, però el va rebutjar pel seu amor a Barcelona i al club de la casa, el FC Barcelona, era massa fanàtic com per anar-se’n a la competència directa. “Hi havia una part que, sent culer, no em resultava fàcil. En el del City no hagués passat res, però en el Bernabéu...”, ha confessat en una entrevista amb ABC.

Ara que Messi no hi és, encara que mai se sap si algun dia podria tornar al FC Barcelona per acomiadar-se de la seva etapa professional en el futbol, li agradaria cuinar a Lamine Yamal, el futur del club. “El que està fent no ho va fer a la seva edat ni Messi, que per a mi és el més gran (...) És una bogeria”, diu desfent-se en elogis cap al jove futbolista, que ha rebut multitud de crítiques pel seu comportament i les seves contestacions

L'esforç i el sacrifici de Ferran Adrià el van portar a l'èxit 

En una entrevista per al podcast d'Uri Sabat va explicar que a dia d'avui no té ingressos regulars i que fonamentalment està immers en la Fundació Elbullifoundation.

El català és una persona molt normal, no té cotxe i si fos per ell no gastaria ni en roba, és la seva dona “qui m'obliga a comprar roba cada dos o tres anys”. De fet, és molt comú veure'l fer un passeig per la zona de plaça Espanya de camí a la seva fundació.

Serà recordat com l'inventor de l'alta cuina, però els seus inicis no van ser fàcils. Va començar com a rentaplats i amb tan sols 22 anys es va convertir en xef d''El Bulli'. “Vaig treballar com un c***** durant 25 anys amb el meu soci, 16 hores al dia i 330 dies a l'any”, comenta. Només amb aquest esforç va poder complir la promesa de retirar-se als 50 anys. “Jo no conec ningú que hagi arribat lluny treballant i sense dedicar-hi moltes hores”, afirma lloant la gent que tria sacrificar-se per perseguir els seus somnis. 

Gastronomic 2025 Ferràn Adrià04
Gastronomic 2025 Ferràn Adrià04