Felip VI s'ha llevat aquest matí amb una cançoneta ressonant al seu cervell: "Estoy loco por el teniiiiiis". No és un dia qualsevol, no. Madrid acollia el partit de quarts de final del seu Open entre les dues màximes figures d'aquest esport a Espanya: Rafa Nadal contra Carlos Alcaraz. Passat, present i futur de la raqueta. Dos colossos sobre la pista: un, de confirmat. L'altre, creixent cada dia. Orgull patri a tope. El rei no s'ho podia perdre. I no, no s'ho ha perdut. 

Rafa Nadal EFE
Rafa Nadal / EFE
Carlos Alcaraz lesionado EFE
Carlos Alcaraz lesionat / EFE

L'horari era molt llaminer, les 4 de la tarda d'un divendres. A aquella hora Felip tanca la paradeta reial, es vesteix de paisà i dedica el seu temps als plaers de la vida. I quin plaer més gran que fer-se un bany de multituds a la capital del regne, en un recinte ple de fans monàrquics i d'altres VIPS, i amb els dos asos Marca España disputant un partit vibrant. L'organització li havia reservat una butaca d'honor a la llotja presidencial, és clar. Allà que s'ha plantat amb les seves ulleres de sol, com a un aficionat més, encantat de la vida i molt pendent de la pilota.

Felipe VI en el tenis Madrid EP
Felipe VI al tennis a Madrid / Europa Press

El cap de l'Estat no ha estat ni molt menys sol a la seva localitat. Tenia companyia: el director del Mutua Madrid Open. Un tennista encara en actiu de 40 anys, que va participar fa uns dies a l'Open Banc Sabadell de Barcelona... on el van escombrar en el primer partit (en dobles la cosa va anar una mica millor, però sense proeses). Parlem de Feliciano López, un espanyol de pro: fatxa, merengón 5 estrelles, monàrquic, constitucionalista i 'pijo', molt 'pijo'. Un acompanyant perfecte per a la màxima representació insititucional.

Felipe VI con Feliciano López Europa Press
Felipe VI amb Feliciano López / Europa Press
Felipe VI con Feliciano López tenis GTRES
Felipe VI amb Feliciano López / GTRES
Feliciano López Jusapol @jusapol
Feliciano López recolzant el sindicat policial ultra Jusapol / @jusapol

Imaginem que Felip s'ho ha passat d'allò més bé, tot i que el seu rictus no era precisament el reflex d'una felicitat absoluta. Però és clar, Alcaraz estava matxacant el seu heroi Nadal fins que una lesió ha minvat el rendiment del murcià de 18 anys. A més a més, el partit s'ha hagut d'aturar per una emergència mèdica d'un assistent. El monarca feia cares estranyes al costat de López. No semblava gaire Feliciano, vaja. 

Felipe VI con Feliciano López mala cara EFE
Felipe VI amb Feliciano López fent mala cara / EFE

A veure si és malastruc... Alcaraz lesionat, Nadal guanyant a un rival mermat... millor que el pròxim partit el miri des de casa. El tennis ho agrairà.