A Zarzuela algú s'ha begut l'enteniment. El rei Felip, a qui s'exigeix un paper neutral, segueix la seva croada "A por ellos" contra mitja Catalunya. Ara contra els mestres catalans. Un grup de professors van ser acusats injustament de menysprear fills de guàrdies civils a l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. Tots els casos, tots, es van arxivar. L'única campanya d'odi va ser la de Ciudadanos, PP i premsa ultra unionista contra l'escola catalana.

javier negre a3

Antena 3

Javier Negre, ara condemnat per inventar-se entrevistes i assetjar víctimes del masclisme, va publicar les fotos de les cares dels professors al diari El Mundo, que ara és a punt de fer-lo fora. El diari ABC va fer l'octubre de 2018 una vinyeta humorísitca esbiaixada i basada en una mentida. Però el rei Felip ha embogit i ha decidit entregar-li al ninotaire un premi al millor acudit gràfic de l'any, precisament per aquesta vinyeta:

El "gag", hilarant segons el rei Felip, consisteix en un nen català, fill de guàrdia civil destacat a Catalunya, vestit de verd, plorant mentre un mestre també català l'intimida "Que levanten la mano los hijos de guardia civil" i l'ombra que projecta el menor és l'Estàtua de la Llibertat de Nova York. Dimarts Felip i Letícia lliuraran el Premi a l'autor i segons el web de Casa Reial  es premia precisament aquest dibuix "por su evocación de la lucha por la libertad de todos que hace el benemérito cuerpo".

rei felip javier cercas efe

EFE

A la Corona tant li fa que la història en què es basa la broma del nen plorant sigui falsa. Això succeeix pocs dies després que Felip premiés un català antiindepe com Javier Cercas. En el mateix acte de dimarts el rei premiarà Gabriel Albiac per un article sobre l'atemptat de les Rambles que elabora un paral·lelisme entre els atemptats a Madrid i la victòria de Zapatero amb els atemptats a Barcelona i el referèndum:  "Del 2004 madrileño nació Rodríguez Zapatero. Y sus epígonos bolivarianos. Del 2017 barcelonés iba a nacer el 1 de octubre".

rei felip premis ABC GTRES

GTRES

O la Corona no sap què premia i el diari de dretes manipula el rei en benefici propi per escampar l'anticatalanisme de l'ABC. O la Corona sap perfectament què premia. En qualsevol cas: Felip, rei de quina Espanya?