Doble sessió de Buenafuente a la televisió de dissabte al vespre. Ell en persona, juntament amb la seva parella Sílvia Abril, presentant una gala dels Goya plena de looks espantosos, però on el més espantós de tot va ser constatar que no es va fer ni una sola menció a la situació dels presos polítics. I ell com a empresari televisiu amb un FAQS que coprodueix amb TV3.

vestit groc silvia abril goya efe

Efe

Com va fer front el programa de Cristina Puig als focus i el glamour dels premiats del cinema espanyol? A primera vista, lluint més motius grocs que no pas a la gala dels Goya, on l'únic llaç groc va ser el que li van posar a Carles Puigdemont en una paròdia del premi a la millor pel·lícula estrangera.

Carles Puigdemont Goya - rtve

TVE

Va portar llaç groc Antonio Baños i va portar -sorprenentment- llaç groc, el Petit Nicolás, que defensava que ho feia "porque hay libertad de expresión y yo defiendo a los jóvenes. Uno de mis tres mejores amigos es independentista".

antonio baños llaç groc

@FAQSTV3

 No portava llaç groc, però sí una flor d'aquest color, una Pilar Rahola més contundent que mai quan va parlar del vergonyós judici dels presos polítics que començarà d'aquí a poc. L'escriptora estava encesa: "cap tribunal democràtic acceptaria la persona que hi ha com a president del Suprem". Per no parlar del trasllat dels presos a les presons de Madrid: "S'ha maltractat d'una manera brutal els representants del poble de Catalunya. Quina vergonya els furgons! Com si anessin a l'escorxador! Judici cada dia, hora i mitja d'anada i de tornada fotuts d'aquella manera en aquells furgons... com si fossin animals!".

La indignació va anar a més, quan ella mateixa va recordar el vídeo que ha fet Espanya intentant vendre a l'exterior la seva imatge: "Tenen tots els instruments de l'Estat i encara necessiten un vídeo parlant de l'Espanya democràtica? Estan molt fotuts, eh? Si fos tan democràtica no els hi caldria dir-ho":

Tot plegat, però, no va impedir que el programa continuï baixant les seves dades d'audiència, amb algun espectador que continua sense entendre el canvi de Laura Rosel per Cristina Puig. Fins i tot, hi ha qui es queixava que un dels convidats, un raper, li va dir a la presentadora que entenia el català, però ella va respondre: “Puedo preguntarte en castellano, ningún problema”.

cristina puig

TV3

El que sí és un problema o pot ser-ho si no hi ha un ressorgir, són les xifres. Ahir, 233.000 espectadors i un 13’3% de share, la dada més baixa des del canvi, en una tendència clarament negativa (16, 16, 15, 13). Cal ser justos, però, ja que ahir era un d'aquells dissabtes que competia amb un transatlàntic, una gala dels Goya que va coronar Campeones i que va ser la campiona absoluta en l'audiència televisiva, amb un 26,2 % de share i gairebé quatre milions d'espectadors.