L'arribada de l'últim mes de l'any sempre ve de la mà amb una de les èpoques més especials. El desembre significa Nadal, i sembla que l'organització d'Operación Triunfo no ha volgut passar per alt una ocasió tan especial per fer una gala diferent. I això que no és la primera vegada que Gestmusic aprofita l'oportunitat per fer un programa diferent.

Sense nominacions ni expulsions, el que vindria a ser el moment perfecte per a l'exhibició sense cap pressió. Ara que encara no se n'ha anat cap dels setze, Noemí Galera i Manu Guix no han fet el repartiment de temes de cara a l'emissió del 25 de desembre en la qual, no només tots seran presents, sinó que els professors també cantaran, hi haurà música en directe i fins i tot un cor els acompanyarà a l'escenari.

Entre el llistat figuren cançons tan mítiques en dates tan assenyalades com Farolito de Gloria Estefan, Last christmas de Wham! o Santa's coming for us de Sia, a més d'una actuació grupal en la qual interpretaran Happy Xmas (War is over) de John Lennon. Tanmateix, sorprèn que a ningú no se li hagi assignat la cançó nadalenca internacional per antonomàsia: All I want for Christmas is you, de Mariah Carey. Quan Chiara, una de les participants, ha volgut introduir el tema sobre l'absència, Noemí Galera ha tallat taxativa. "No me preguntes por Mariah Carey que no nos ha dado los derechos (...). Ha dicho que tararí".

No és estrany que la concursant hagi preguntat per ella, ja que un vídeo en què interpreta un tema de la nord-americana ha enamorat els fans a la xarxa. "Nos vamos a perder esto por culpa de Mariah Carey", sentencien els internautes. Què hi farem.

Zero drames, perquè ja se sap que coses com aquesta són, al cap i a la fi, el germen ideal per produir mems de tota mena. Infinitud de publicacions a la plataforma X amb vídeos de Belén Esteban i altres rostres reconeixibles d'Internet han copat l'etiqueta diària que els usuaris utilitzen per comentar l'emissió en directe del canal 24 hores. Riota general i a seguir.

Per als més curiosos, portem la dada d'importància màxima en aquest assumpte tan transcendental. Mariah Carey no sempre ha renegat del concurs i fins i tot els participants de l'edició del 2002 van tenir l'honor de comptar amb la seva presència a l'acadèmia. Ha canviat prou la pel·lícula.

Ara ja no vol saber res. El monopoli del Nadal és seu i no té previsió de compartir-lo amb ningú. Els royalties tampoc.