Encara que fora de la televisió lineal, Operación Triunfo ha tornat amb moltíssima força a les pantalles de l'audiència. Adaptat a la modernitat i la predominança dels continguts sota demanda, el mitiquíssim format de Gestmusic ara s'emet a Prime Video. Mantenint, això sí, bona part de la seva essència pel que fa a les últimes tres edicions en què encara formava part de la programació de TVE. Punt fort és el canal 24 hores a YouTube, gratuït i a través del qual es pot seguir en directe la vida a l'acadèmia, el reparto de temas, els pases de micros i més.

No calen xifres d'audiència per constatar que l'estrena ha estat tot un èxit. La gala 0, la de presentació, va encantar a les xarxes socials, però és que això no s'atura. Aquest 27 de novembre torna a haver-hi programa. Presentat per Chenoa, que ara exerceix de mestra de cerimònies, i amb convidats de luxe com Natalia Jiménez, Nil Moliner o Nia Correia, la guanyadora de la temporada de 2020. Es preveu una nit mogudeta.

El fenomen OT torna a estar present a Internet i l'etiqueta per comentar el directe a la plataforma X és 'trending topic' dia sí i dia també. Però, ja se sap que a la xarxa hi ha carta blanca per dir qualsevol cosa. I si bé molts dels internautes estan encantats de poder fer publicacions sobre un dels concursos més emblemàtics de la televisió estatal de nou, molts altres aprofiten per criticar tot allò que no els agrada ni els resulta del tot bé. Sembla que ja és tradició, però enguany no seria cap excepció. Parlem de posar en entredit la feina dels estilistes, que mai no acaba de convèncer tothom. Només ha calgut que els concursants tornessin de maquillar-se, vestir-se i pentinar-se a la seva casa particular per començar a veure les primeres reaccions. "Las primeras víctimas", com els delimiten els usuaris, han estat el basc Martin i el cordovès Álex Márquez.

I no, per si hi havia algun dubte, ells no han estat els únics. Les andaluses Denna i Violeta, que carreguen amb el pes de l'actuació més moguda i sensual de la gala interpretant Padam Padam de Kylie Minogue, vestides de vermell amb una disposició que recorda a molts a la que Natalia Lacunza i Alba Reche duien per cantar Toxic OT 2018. "Me las esperaba mucho más guapas", escriuen. Altres més agosarats plantegen el perquè d'aquesta elecció: "Era la oportunidad de ponerles un outfit bonito acorde a la actuación, ¿y las visten de pimiento?". No negarem que la comparació té conya.

En el cas del granadí Paul, que hagin optat per peces de roba oversized i baggy —que és com s'anomena a l'estil extremament folgat— tampoc ha fet el pes a molts espectadors. Alguns expressen que sembla "un saco de patatas", tot i que cal dir que està bastant a l'ordre del dia defugir de lluir estilismes massa cenyits. Pot ser que s'hagin passat, pot ser que no. No ho jutjarem nosaltres.

En qualsevol cas, s'intueix un cert consens pel que fa a la indumentària amb què la saragossana Naiara cantarà Para no verte más amb Álvaro Mayo"Parecen dos alfombras de baño", sentencien. Un look rosa amb cors de dues peces que desconcerta.

No sabem realment quanta mà tenen els participants en tota aquesta gestió. Sigui com sigui, des d'EN Blau desitgem sort i encerts telepàtics als setze en la gala d'aquesta nit. Dos sortiran nominats i un acabarà marxant la setmana vinet. La prova irrefutable que això no és cap campament d'estiu.