Aquesta notícia té dues formes d'enfocar-se. La dramàtica i la mediàtica. Des de la perspectiva de la crisi econòmica del coronavirus: una famosa explica a la TV que està arruïnada i ha de recórrer a una ONG, la fundació Madrina de Madrid, per recollir menjar. Alarmant però necessari per prendre consciència de la gravetat de les "cues de la fam" cada nit. Altra cosa és el que ha fet el programa Cuatro al día que presenta Joaquín Prat. Ha convertit la misèria personal en un capítol de Mask singer, el reality d'esbrinar famosos amagats.

joaquin i maria tv Cuatro

Joaquín Prat i María, Cuatro

El programa ha fet servir un recurs per atrapar l'audiència típic de Telecinco, l'esquer. Un famós d'esquenes va parlant amb el presentador. En aquest cas es diu que és una dona, presentadora de TV, de nom fictici María i que té 55 anys. Revela que no té diners per menjar i que està arruïnada. Ha de demanar per menjar. Qui deu ser? Durant la publicitat els espectadors busquen a Google "presentadores arruinados". Els surten dos: Aitor Trigos, que va fer de prostitut i ha acabat de mosso de magatzem i Toñi Moreno, que ha perdut la feina a Telecinco i ha deixat casa seva per no poder-se-la pagar.

Aitor Trigos  sálvame

Toñi Moreno plorant Cuatro

Aitor Trigos i Toñi Moreno, arruïnats, Telecinco

María, nom fals, confessa a Prat sota la perruca i amb veu irreconeixible"Gracias porque durante la publicidad sé que habéis recibido llamadas ofreciéndome comida y trabajo", i una espectadora entra en directe per oferir teletreball a la semi-indigent VIP"Me da igual lo que sea, pero ¿de qué sería?". María és pobra però no tonta. Joaquin Prat va inflant l'esperit de Nadal: "Esto es un lujo, qué bien que te den trabajo en un negocio. Muchas 'marías' como tú se han sentido identificadas". Acaba la connexió i sembla que la dona es girarà i sabrem qui és...

joaquin prat Cuatro

Prat acomiada María sense dir qui és, Cuatro

Però no és Mask singer. És Telecinco. María no es gira i queda oculta. L'esquer era fals, mai sabrem qui era la famosa presentadora de TV arruïnada. Prat "Te invitaré a plató". Segueix l'ham: no deixin de mirar Telecinco per saber qui és. L'última frase de Prat acomiadant-la és una presa de pèl "Cambiamos de asunto...". Fabriquen un show amb la misèria. Telecinco ha inventat el Mask singer de pobres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat