La crisi del coronavirus ha afectat a moltíssimes persones. Especialment a tots aquells que treballen al sector de l'art i la cultura. Doncs la pandèmia ha obligat a cancel·lar un gran nombre d'espectacles, concerts i esdeveniments. Un duríssim revés que molts no s'esperaven i els ha deixat molt tocats. És el cas d'una famosa catalana, qui recentment s'ha armat de valor i ha donat la cara per explicar públicament la duríssima realitat a la què s'enfronta des de fa molts mesos. Un commovedor testimoni que reflecteix el calvari que moltes persones viuen a dia d'avui. No és un malson, és una realitat.

'30 Minuts', TV3

'30 Minuts', TV3

"Porto des de març sense poder treballar. Soc autònoma, cobro una ajuda de 700 euros, els estalvis ja se m'han acabat i el que guanyo va íntegrament destinat a pagar el lloguer de pis. A part, cal tenir en compte l'aigua, la llum i el poder menjar perquè sóc mare i tot m'ha afectat moltíssim". Aquesta és la dura i trista situació a la qual s'enfronta la productora artística Lydia Alonso, qui des de fa més de 14 anys es dedica al món de la música organitzant esdeveniments i festivals. Així ho ha explicat en el programa de TV3, 30 Minuts. La Lydia és ella:

Lydia Alonso, TV3

Lydia Alonso, TV3

Lydia Alonso, TV3

Lydia Alonso, TV3

"Tenia espectacles a la sala Razzmatazz, tenia una gira amb Marc Antohony al juny, el Primavera Sound, el Rock Fest, el Festival de Benicasim, l'Arenal Sound... Ja tenia tot l'any fet, però tot es va cancel·lar, se'n va anar", afegeix Alonso. Una sèrie de projectes que s'han cancel·lat arran de la pandèmia del coronavirus deixant-la sense res de feina. Motiu pel qual s'ha vist obligada a recórrer a l'ajuda d'Actúa Ayuda Alimenta per poder menjar.

Lydia Alonso, TV3

Lydia Alonso, TV3

Lydia Alonso, TV3

Lydia Alonso, TV3

"Tot m'ha afectat moltíssim. No sé quant temps podré estar al pis o si acabaré al carrer. Porto des de l'abril enviant currículums però no et truquen per fer cap entrevista", ha admès Lydia. Un testimoni colpidor, explicat en primera persona i que ha commocionat molts. Lydia Alonso no es la única, com ella hi ha molta més gent. Per desgràcia no es cap espectacle, és una realitat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat