Jordi Cruz viu un dels millors moments de la seva carrera, ni tan sols la pandèmia ha danyat el seu negoci, i és que en el seu cas té la sort de comptar amb els ingressos que li reporta la televisió. El xef està encantat amb el seu paper de jurat de 'MasterChef' i totes les coses que comporta. Ha sabut delegar i li permet estar la major part del temps al seu restaurant. El català ingressa una important fortuna per la seva faceta televisiva, a més de tots els anuncis que realitza al llarg de l'any. Tanmateix, hi ha cuiners que no tenen tanta sort. A l'altra cara trobem Sergi Arola, que manté un deute amb Hisenda d'un milió d'euros, encara que ara es troba vivint el mateix èxit que Jordi Cruz a l'altre costat del bassal. A la llista de cuiners amb problemes trobem sorprenentment a Ángel León.

Ángel León
Ángel León EFE

Ángel León té problemes per mantenir el seu tres estrelles Michelin

El xef d'Aponiente, restaurant guardonat amb les tres estrelles Michelin, no passa per un bon moment econòmic. "Els comptes no surten. He de sortir fora a guanyar-me la vida, he de fer moltes bolos, anar a la tele, 'p'arriba', 'p'abajo'. Només una temporada van sortir els números", ha explicat el cuiner gadità a Jesús Calleja durant el seu viatge a Dubai per al programa 'Planeta Calleja'. Per aquesta raó és un dels cuiners que més col·labora en programes com 'MasterChef'. Quan el talent xou vol gravar al seu restaurant sempre té les portes obertes per a ells perquè és publicitat.

Aponiente EFE
Aponiente EFE

Al seu restaurant només dona menjar a un màxim de 30 comensals i perquè tot el servei surti perfecte té contractats 70 treballadors. No surten els comptes. Per sufragar aquesta infraestructura tan costosa el restaurant ha de donar ingressos molt elevats, o generar ingressos d'altres negocis. David Muñoz va apujar el preu del seu restaurant de 260 euros a 360 euros per poder millorar les condicions laborals dels seus empleats. Lògicament, el negoci no era tan sostenible com semblava.

Com a molts xefs, especialment als de tres estrelles Michelin, la pandèmia l'ha perjudicat. Ángel León va tenir el restaurant més d'un any tancat, ja que a causa de les restriccions no podia donar el servei com obliga l'experiència. Era insostenible. El cuiner va revelar que tenir el negoci amb la persiana tancada un mes són 600.000 euros de pèrdues. En aquell moment es mostrava optimista. "Però ens recuperarem, per descomptat. I no només jo, també el de la cafeteria i el del quiosquet. Tots els hotelers. Espanya necessita alegria i que els donem menjar, i nosaltres fem feliç la gent". Encara que en el dia d'avui continua treballant no és el mateix. El seu restaurant és un dels més fàcils per reservar, no s'ha d'esperar gaires dies ni buscar-ho amb temps. Això vol dir que no acudeix tanta gent.