Mariano Rajoy ja no ha dormit a Moncloa. El seu caràcter sec ha fet que no vulgui trobar-se amb Pedro Sánchez i Begoña Gómez obrint caixes de cartró a la vivenda del president d'Espanya. Els mitjans especulen on viurà el gallec. Desestimada l'opció de tornar a Santa Pola, el municipi d'Alacant on va agafar l'excedència de registrador de la propietat per dedicar-se a la política.

sanchez promet el carrec EFE

EFE

És precisament el Registre de la Propietat qui informa que el matrimoni Mariano Rajoy-Elvira Fernández té cinc cases lliures d'hipoteques, és a dir, totes pagades. Amb quins diners? Això ja es decidirà al judici dels papers de Bárcenas. Els cinc immobles dels Rajoy-Fernández són un pis al Passeig de la Castellana al centre de Madrid, un altre pis al centre de Santiago de Compostel·la, un bungalow a l'illa de Gran Canària, un pis amb vistes al mar a Sanxenxo (amb un pàrking al port de Sanxenxo que formalment és el seu sisè bé immoble) i el més car (un milió i mig d'euros): un xalet de dues plantes a la zona alta de Madrid, al barri d'Aravaca, una mena de Pedralbes a la capital, amb jardí:

rajoy aravaca LOC

@LaOtraCrónica

Aquest és el barri on Rajoy va a votar-se a ell mateix en les eleccions, perquè hi està empadronat. I sembla ser el destí triat per l'expresident atès que no ha dimitit de diputat i per tant serà el cap de l'oposició al Congrés. Com a expresident i alhora cap de l'oposició, una doble figura inèdita en democràcia, té dret a dos cotxes oficials així que trigarà menys a arribar a la Carrera de San Jerónimo a criticar el president Sánchez. El seu sou no serà de diputat sinó d'expresident: pensió vitalícia de 80 mil € anuals que podrien ser 100 mil si ingressa al Consell d'Estat, com hi tenen dret tots els expresidents.

adeu rajoy EFE

EFE

El pobre Rajoy s'haurà d'adaptar, dels 900 m2 d'habitatge a Moncloa amb 50 mil m2 de terreny passarà als 279 m2 del dúplex d'Aravaca. El xalet és dins una urbanització privada amb dues piscines i pista de tennis. Les despeses de comunitat ronden els mil euros mensuals. Viri, l'esposa de Rajoy, va qualificar Moncloa de "gàbia d'or". Qui s'ha fet la barba d'or per poder pagar tanta casa és M. Rajoy.