Josep Pedrerol té una cara oculta. No la seva vida privada que tothom intueix i no té més rellevància: el periodista ho vol mantenir privat. El problema de debò és l'altra cara oculta que a vegades apareix en públic: com tracta els seus treballadors. Ha tingut diverses enganxades molt agressives en directe al plató d'El Chiringuito amb totes les càmeres enfocant-lo. En alguns casos el tertulià a qui Pedrerol ha humiliat ha plegat, cas de Cristina Cubero o Siro López. La primera ha tornat al programa perdonant les topades amb un nerviós Pedrerol, però Siro López ha pres una mesura totalment oposada, és l'únic periodista esportiu d'Espanya que ha fet bandera d'explicar el maltractament que Pedrerol dedica no ja als tertulians en públic sinó als treballadors del programa en privat. Tots tenen en comú una cosa: són nois, normalment atractius, telegènics, i són molt joves.  Pedrerol va denunciar Siro per competència deslleial i sosté que el que explica Siro perjudica la seva marca. Vol silenciar-lo però li ha sortit el tret per la culata. Judicialitzant l'afer, Siro López presenta els seus testimonis i acaba de passar el que mai havia succeït, un extreballador de Pedrerol, l'antic editor Pablo Espinosa, ha declarat en seu judicial que el tracte de Pedrerol és un infern ple de vexacions i humiliacions.

Josep Pedrerol Mega
Josep Pedrerol Mega

Pablo Espinosa va ser editor entre 2021 i 2022 del programa d'Atresmedia, propietat de Planeta, i cobrava per aquesta feina 3300 euros mensuals nets. Era la il·lusió de la seva vida. Només va poder aguantar nou mesos i va dimitir perquè vivia un autèntic infern, segons explica, per com el tractava Pedrerol. Poques vegades ha quedat tan clar que Instagram és una gran mentida. El jove, humiliat i vexat que viva amb angoixa aquella feina, va acomiadar-se del programa a Instagram agraint a Pedrerol l'oportunitat. Li tenia pànic i no va gosar explicar la veritat fins ara. I és la veritat perquè no l'explica a una entrevista sinó com a testimoni de la defensa, citat per Siro López, a una vista judicial per decidir sobre les mesures cautelars. Si mentís estaria cometent un delicte. El vídeo de la declaració dura 18 minuts, tot seguit transcrivim una part.

Pablo Espinosa, que ha trobat feina a un altre mitjà, va parlar així de la seva experiència laboral amb Pedrerol: "No había día en el que no te echase la bronca y te dijera frases como 'no vales', 'ya hablaremos en un futuro', 'eres un inútil', 'no te enteras', 'te están pintando la cara' o 'me estás jodiendo el programa'. Eso era el día a día. A pesar de que el trabajo estaba muy bien remunerado me hacía ir con miedo, con terror al trabajo". Un sou de 3300 per jornades maratonianes que començaven a les 12 del migdia i acabaven a les 4 de la matinada. La pitjor hora, la de la reunió amb Pedrerol  a les 19:45 cada dia: "Yo me sentaba al lado de él y contaba qué habíamos pensado para el programa. Era el absoluto infierno porque era el momento en que de forma directa y delante de tus compañeros te iba a humillar, a pasar de ti y a confrontar directamente. Recuerdo miedo, temor, pavor...". L'angoixa el feia anar als lavabos d'Antena 3 a vomitar i a medicar-se.

Un infern d'explotació laboral, quan algú va proposar establir torns per dividir els horaris de feina, Pedrerol, segons el testimoni del membre del seu equip, va amenaçar qui fes servir aquesta paraula: torns. L'equip de Pedrerol ha estat sempre una bomba de rellotgeria que en qualsevol moment podia explotar, i alguns amenacen que poden sortir més coses. El més curiós és que Pedrerol, afí a Florentino Pérez i protegit per Antonio García Ferreras, ha aconseguit que aquest testimoni en seu judicial el publiquin molt pocs mitjans: ABC, El Confidencial, Fórmula TV o EN Blau. De moment només és un testimoni en una vista preliminar sobre mesures cautelars, però davant d'un jutge. La bomba és a punt d'explotar. Com diu Pedrerol: tic-tac, tic-tac...

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!