TV3 té una graella molt consolidada però cada juny es revisa què cal polir, millorar, canviar, reduir o directament cancel·lar. La franja clau del dia és la de tarda, perquè predisposa els espectadors per seguir a la cadena i sumar espectadors a la joia de la corona, el Telenotícies Vespre, i el prime time. A Telecinco li va caure tot l'invent quan va perdre Pasapalabra a les tardes. A TV3 ho tenen solucionat amb Està passant, que segons ha pogut saber EN Blau ha renovat. Seguirà un altre any i amb Toni Soler al capdavant, malgrat els rumors, que venen de lluny, segons els quals Soler, després de 6 temporades, voldria deixar el programa en mans d'un altre presentador. Polèmiques com la denúncia judicial per imitar la Verge del Rocío desgasten els humoristes. Però Toni Soler seguirà una setena temporada. Com també segueix l'altre gran èxit de les tardes, el culebrot Com si fos ahir, el programa més car de tota TV3.  El gran canvi a partir del setembre el publica en exclusiva EN Blau. Entre el culebrot i Toni Soler només hi ha un programa de llarga durada, més de 3 hores i mitja, Planta baixa. TV3 ja ha pres la decisió clau: renovat.

Agnès Marquès TV3
Agnès Marquès TV3

El magazine presentat per Agnès Marquès va començar la temporada amb un canvi de presentador, marxava Ricard Ustrell, i amb una nova ubicació, en la també competitiva franja de tardes. La seva productora és La Manchester Radiofònica, de Ricard Ustrell. La productora i TV3 han convingut que a partir del setembre el programa seguirà però amb una durada menor: 1 hora i tres quarts. Començarà a les 17:30 i acabarà a les 19:15. Una hora i quaranta-cinc minuts, aproximadament la meitat que fins ara. La bona notícia és que el programa segueix, la conseqüència és que el pressupost que tenia assignat, 3,4 milions d'euros, es veurà forçosament reduït. Això implicarà canvis que s'han de decidir, però el programa segueix. Un èxit dins la competició ferotge de les tardes, que enguany ha vist el que ningú imaginava que podia passar: es cancel·la el programa més consolidat de la TV: Sálvame. La nova era post Sálvame tindrà Planta baixa dins l'oferta de TV3. Una bona notícia per Ustrell i la seva productora, que seguiran també al capdavant del programa més vist la nit de dissabte, Col·lapse.

Ricard Ustrell TV3
Ricard Ustrell TV3

TV3 vol fer una sacsejada a la seva programació de tarda i li falten dues peces per col·locar, una després del culebrot i abans de Planta baixa. Segons indiquen fonts de la cadena a EN Blau podria tractar-se d'una nova ficció estrangera, una sèrie nord-americana. I queda també per decidir quin programa s'emetrà de 19:15 a 20:15 abans que comenci Toni Soler. Segons apunten fonts de TV3  a EN Blau, el més probable és que a aquella hora, la tradicional dels concursos, TV3 emeti nous programes de l'Atrapa'm si pots. Està pendent de decidir-se si l'exitós concurs presentat per Llucià Ferrer i dirigit per Espartac Peran, líder indiscutible el cap de setmana, passarà a emetre's de dilluns a divendres, tots els dies de la setmana o com fins ara, només dissabtes i diumenges. Mediapro farà el que TV3 li demani. El més probable és que passi a emetre's entre setmana per les seves grans xifres d'audiència, que serviran per revifar la franja.

Llucià Ferrer TV3
Llucià Ferrer TV3

TV3 fa el primer pas per una nova graella de tardes, renovada, més fragmentada i amb menys risc. No posaran tots els ous dins el mateix cistell. Després de Cuines emetran Com si fos ahir, una sèrie estrangera, Planta baixa, Atrapa'm si pots i Està passant. A hores d'ara aquesta és la graella més probable pel setembre. Queda pendent saber quin programa emetran en el lloc del cancel·lat Tot són problemes els divendres. La clau per començar a treballar en les noves tardes de TV3 ha estat decidir renovar Planta baixa. Fet.