El festival d’Eurovisió va començar aquest dilluns el seu compte enrere per a l’edició del 2021. Una edició que de ben segur serà de les més esperades després de la cancel·lació del festival d’enguany a causa a la crisi del coronavirus. Així mateix es va anunciar que les noves dates per a celebrar el pròxim show seran el 18, 20 i 22 de Maig per a la celebració de les dues semifinals i la gran final. Rotterdam tornarà a ser la seu, tal com ja es va confirmar unes setmanes enrere.
L’organització pretén mantenir els mateixos elements i escenari previstos per a l’edició fallida però dependrà del que es pugui fer possible en aquell moment, ja la incertesa sobre l’evolució de l’epidèmia podria limitar alguns aspectes rellevants el show com ara la distribució del públic, la congregació de cantants sobre l’escenari, i altres aspectes que farien que no fos una edició com les que hem vist fins ara.
We’re excited to announce the dates for the #Eurovision Song Contest 2021 in Rotterdam 🇳🇱
— Eurovision Song Contest (@Eurovision) June 15, 2020
📆 18 May - First Semi-Final
📆 20 May - Second Semi-Final
📆 22 May - Grand Final
👉 https://t.co/CPdsi78mkx#ESC2021 | #OpenUp pic.twitter.com/1JUgsLKUAo
Com a demostració d’aquests canvis, un dels que ja han aprovat recentment és que els participants de cada país podran interpretar les seves cançons amb els cors i arranjaments ja enregistrats. Un fet que fins ara no admetia l’organització, ja que això hauria provocat que les veus principals quedessin totalment dissimulades o amagades i sense demostrar el seu potencial davant l’audiència.
Ara bé, aquesta nova normativa servirà de prova i revisió un cop utilitzada a l’edició del 2021 i per tant ajudarà a abaratir els costos de cada delegació en els seus cors i arranjaments en directe. Una mesura que servirà per explorar noves idees creatives, viatjar amb una delegació més petita i reduir les càrregues tècniques que aquestes comporten. Un aspecte més dels canvis que comportarà la nova normalitat.
Un altre punt que ja es coneix és que bona part dels països que haurien participat en l’edició d’enguany, tornaran a confiar la seva representació amb el mateix artista o formació per al proper festival. Així mateix ja ho han comunicat en les últimes setmanes les delegacions d’Austràlia, Àustria, Azerbaidjan, Bèlgica, Bulgària, Eslovènia, Geòrgia, Grècia, Israel, Letònia, Malta, Holanda, República Txeca, Romania, San Marino, Suïssa, Ucraïna i Espanya. En aquest últim cas, Ràdiotelevisió Espanyola vol tornar a confiar amb la veu del murcià Blás Cantó.
Blas Cantó: "Quiero ir a Eurovisión 2021 con algo totalmente distinto a 'Universo'"
— RTVE (@rtve) April 29, 2020
Hoy hemos charlado en exclusiva con Blas en el Instagram de @eurovision_tve.
La entrevista COMPLETA 🔽https://t.co/iKOT0YCJ6S
Cap d’ells podrà utilitzar la mateixa cançó ja presentada i en el cas de l’espanyol, es desconeix si tornarà a ser una decisió interna, tal com ho va ser Universo, el tema que Cantó hauria interpretat a Rotterdam el passat 16 de Maig, o serà a través d’una decisió oberta als teleespectadors.
Altres països forts en el format (majoritàriament nòrdics) com ara Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega o Suècia, ja han confirmat que per a l’any vinent tornaran a repetir les seves preseleccions nacionals per escollir el seu nou abanderat. Una fórmula que els funciona molt bé. Doncs la gran majoria de vegades les seves audiències d’aquestes són millors que el mateix festival d’Eurovisió.