"Los tentáculos de Interior" és el nou documental de 360 grados, el programa de reportatges de la televisió basca. Ho tenia difícil per mantenir el nivell del documental sobre Ciutadans que destapava com el partit de Rivera es finança irregularment, fins el punt de subhastar el cap de llista de les municipals. Una altra part fosca de la política espanyola són les clavegueres de l'Estat. Mitjans còmplices del ministeri de l'Interior pagant amb fons reservats espionatges il·legals. El documental va fer un bon 7% la nit de diumenge. La clau, segons revela ETB, dels ministeris d'Interior del PP és escampar una estratègia clara. Aplicar la plantilla basca a Catalunya: "El independentismo recibe el mismo tratamiento que ETA".

mayor oreja etb

ETB

Mayor Oreja en el colmo del cinisme: li pregunta la periodista "¿Cuando vinculaba a ETA con el PNV, tenía pruebas?" I ell respon, "Pruebas no, certeza moral". Sobre Altsasu: "Los medios de comunicación construyen su propio relato". Han estat anys criminalitzant una baralla de bar de "terrorisme" i les clavegueres pressionen perquè es jutgi com a terrorisme, amb pressions de Fernández Díaz i Zoido, els dos ministres d'Interior de Rajoy. Mayor Oreja ho va ser d'Aznar i confessa com va imposar la seva tesi (Todo es ETA) als mitjans de comunicació madrilenys: "Usé todo mi poder para influir en los medios de comunicación, tuve una cierta capacidad de influir y utilicé toda la que tuve en mis manos".

roblkes etb

ETB

Un altre testimoni, excàrrec d'Interior, explica una tensa reunió a Intxaurrondo amb Margarita Robles, que ara té sota el seu càrrec el CNI (els espies) com a ministra de Defensa. Aleshores va tenir una reunió com a altcàrrec del ministeri d'Interior de Felipe González: "La señora Robles dijo: desde hoy no se trabaja con red, que era el eufemismo de que se podía torturar. Lo impide la Constitución" i durant un recés d'aquella reunió, al lavabo un general va dir a un altre militar "Yo me limpio la polla con la Constitución". El testimoni acaba clar a ETB: "El antiterrorismo en España fue un gran negocio, había dementes, psicópatas y otros que se llevaban el dinero".

jordis etb

ETB

Veiem els Jordis damunt d'un cotxe el 20 de setembre aturant els manifestants a la Conselleria d'Economia. Jordi Pina, advocat dels presos polítics, confessa "El móvil me hace un ruido raro". Senyal que el té punxat. I sobre Jaume Roures, productor de "Les clavegueres d'Interior" que destapa l'estructura paral·lela del ministeri de Fernández Díaz assumeix que el persegueixen amb dossiers per haver fet aquell documental que només s'ha emès a ETB i TV3. Si voleu veure el documental  Los tentáculos de Interior cliqueu aquí. Val la pena.