Jack Sweeney, un estudiant de 21 anys de la Universitat de Florida Central, ha posat en perill dues figures prominents: la cantant Taylor Swift i el magnat Elon Musk. El jove ha creat una sèrie de comptes de X (abans Twitter) que rastregen els vols d'avions privats, incloent els d'aquestes dues celebritats.

El programador s'ha viralitzat a través de les xarxes socials després d'haver presumit la seva capacitat per rastrejar els avions privats d'estrelles i empresaris i d'aquesta manera exhibir la contaminació que causen aquests vols per al medi ambient.

El cert és que, a causa d'aquestes publicacions, Jack Sweeney s'ha posat en la mira de Taylor Swift i Elon Musk, de 52 anys d'edat, els qui han mostrat les seves intencions de demandar el jove, tal com recull Sdpnoticias en el seu lloc web.

Jack Sweeney
Jack Sweeney

Tanmateix, les denúncies no seran procedents perquè el jove ja ha avançat que no està realitzant cap acte il·lícit i que la informació que obté està a l'abast de tots per la qual cosa no hi ha delicte per perseguir.

Com aconsegueix rastrejar els vols de Taylor Swift i Elon Musk?

D'acord amb el recollit per Món Deportivo, a les seves xarxes socials Jack Sweeney va revelar el procediment que segueix per rastrejar els avions privats d'ambdós famosos i compartir la informació altres usuaris-

"No utilitzo dades de seguiment de l'Administració Federal d'Aviació (FAA, per les seves sigles a engonals). Utilitzo senyals no xifrades transmesos directament des d'avions (ADS- B). La FAA/ICAO exigeix que les ubicacions de transmissió dels avions utilitzin ADS-B. Els aficionats operen xarxes que recopilen aquests senyals no xifrades", va publicar en el seu compte de X.

De la mateixa manera, el jove estudiant universitari va assenyalar que la Comissió Federal de Comuncaciones (FCC per les seves sigles en anglès) no prohibeix la recopilació de senyals de ràdio no xifrats, una activitat que realitzen milers de llocs per brindar informació com The Air Traffic o Live Airplanes, tal com ressenya l'esmentat mitjà. "Les úniques dades que utilitzo de la FAA són la informació de registre d'aeronaus, les dades de la llista d'operadors RVSM i les FOIA complementàries", va afegir l'estudiant.

Qui és Jack Sweeney?

El jove que està posant en una difícil situació a Taylor Swift i a Elon Musk és Jack Sweeney, un estudiant nord-americà que ha cridat l'atenció d'estrelles i empresaris.

elon musk
Elon Musk

L'estudiant ha estat capaç de rastrejar les rutes aèries d'avions i helicòpters pertanyents a celebritats, polítics, oligarques russos i altres figures prominents, això gràcies a la utilització d'un programa informàtic. El jove és conegut a les xarxes socials com The Jet Tracker (el rastrejador de jets).

A través de les seves xarxes socials, Jack Sweeney s'encarrega de denunciar la contaminació que es genera amb aquests vols, la qual cosa l'ha portat a tenir enfrontaments amb figures com Taylor Swift i Elon Musk.

Jack Sweeney té un compte dedicat a compartir els moviments del jet privat de Taylor Swift (@SwiftJetNextDay) i la quantitat de CO2 que produeix en cada viatge que realitza.