Aquest diumenge va començar la cinquena edició de Masterchef a TVE, una primera gala on han seleccionat els 16 participants definitius. A aquesta última fase del càsting van arribar només 50 del total de 20.000 cuiners amateur que s’havien presentat a les fases de selecció.

La primera de les sorpreses de la nit la va protagonitzar Esperanza Aguirre, qui va donar suport a la seva amiga Isabel, la seva antiga treballadora de protocol. Tot i dedicar-li un vídeo, no va donar-li gaire sort, perquè no va aconseguir passar la prova. De fet, només Samantha va votar “sí” a la sopa de musclos, gambes i calamar que va preparar la concursant.

La llista de concursants es va anar completant, però fora van quedar perfils molt peculiars. D’entre ells, destaca Julio, un creient que va abandonar el seminari per poder continuar amb la seva xicota; o Ana i Ronaldo, una parella que va protagonitzar una discussió en directe.

La primera prova va començar amb els participants cuinant a 10 sota zero a l’estació d’esquí de Cerler (Aragó) per a 150 nens. Els jutges van ordenar-los que canviessin les cuines a meitat del temps, cosa que no van saber gestionar bé i van acabar deixant comensals sense menjar. 

Però va estar la prova d’eliminació la més complicada per als aspirants. La misteriosa caixa de Xano Saguer contenia un pastís d’onze capes de la qual van haver d’identificar els ingredients a cegues. L’expulsió de la nit es va debatre entre Jordi i Nathan, en haver cuinat un “complet desastre” segons Jordi Cruz. “Volíeu matar a una persona amb la capa de glucosa que heu posat per sobre..”, afegia Pepe.

Tot i que va ser Jordi qui va acomiadar-se al final del concurs, el protagonista va ser Nathan en patir un atac d’ansietat. El jove aspirant va mullar-se el cap sota l’aigua de la cuina en sentir-se malament, però va haver de ser atès pels metges.

Pepe Rodríguez va protagonitzar un dels moments més criticats a Twitter en fer un acudit que no va agradar alguns espectadors catalans. El xef preguntava, en assabentar-se del país d’origen del concursant Odkhuu: “I hi ha molts mongols a Barcelona?”. La pregunta va fer riure el jurat, tot i que el barceloní Jordi Cruz li va contestar: “Tu ets tonto o què?”. Odkhuu, per la seva banda, seguia la broma contestant que només en coneix dos o tres.

Una nova edició de Masterchef que comença des del primer dia a generar expectació.