Rajoy i Montoro s'han cobrat una nova víctima a la programació de TV3. Des que el govern espanyol es va empescar una nova normativa fiscal, TV3 ha vist reduït dràsticament el seu pressupost per poder assumir els pagaments a Hisenda. Això ha comportat que es cancel·lin programes com Tarda oberta o es deneguin renovacions com El foraster. Vicent Sanchis ja va advertir que s'aniran suprimint programes i l'última víctima ha estat un espai de producció pròpia i, segons fonts del programa, de cost gairebé zero: Enganxats. Presentat per Espartac Peran, s'emetia els diumenges abans del TN vespre i es va estrenar a finals de gener, coincidint amb l'estrena de Benvinguts a la família. Un cop acabada la ficció setmanal, la sèrie no ha estat substituïda i no n'hi ha cap altra de rodatge per tot 2018. Enganxats perdia el seu sentit de comentar la ficció de TV3 quan ja només queda en antena Com si fos ahir. Espartac Peran ha durat en antena 3 mesos.

IMG 9913 copia (1)

TV3

L'audiència no ha estat determinant per la cancel·lació, tot i que tampoc no ha contribuït a impulsar un gir en el programa que el fes seguir com un espai de revival de TV3, tipus TVist  de Mari Pau Huguet o Els 25 de Judit Mascó. Enganxats rondava el 8,5% i els 170 mil espectadors. Una xifra bona en comparació amb la pel·lícula que el va substituir diumenge però insuficient per donar-li una segona vida. La enèsima reemissió d'Els caçafantasmes va fer diumenge un 4,1% i 78 mil espectadors. Fonts del programa destaquen a En Blau que Enganxats complia els objectius d'audiència pel seu difícil horari i pel seu cost zero segons producció. El plató era el de Tot es mou i Espartac Peran i l'equip són de plantilla. Només calia abonar la col·laboració dels diversos actors que hi feien de tertulians.

IMG 9920 copia (1)

TV3

Fonts de TV3 justifiquen la fi del programa amb que "han preferit destinar els recursos per altres projectes". L'última emissió va servir perquè els seus fidels sentissin de boca del director, Espartac Peran, les raons de la supressió: "Esperem al setembre, quan siguem un país normal, recuperar la segona ficció. Mentrestant no té sentit que continuï l'Enganxats".

comiat enganxats TV3

TV3

Si al setembre ha de tornar Nit i dia o El crac, amb Joel Joan de cos present al costat de Peran, el més calent és a l'aigüera. Cap productora té signada cap sèrie per TV3. Quina serà la propera víctima? Cauen programes de producció pròpia i aliena. Ningú no té assegurada la seva continuïtat en antena. La plantilla de TV3, però, no perilla. Com sobreviuran les productores catalanes audiovisuals són figues d'un altre paner.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat