5 anys després, ha tornat. Per un dia només, sí, però els espectadors de TV3 han pogut recuperar-lo als seus televisors. Espartac Peran va copresentar el 'Tot són problemes' al costat de Juliana Canet i Serapi Soler, substituint Patrick Urbano, que acaba de donar la benvinguda a la seva bessonada i que estarà setmanes de baixa. Peran i Urbano són amics i comparteixen passat professional en comú a Can Cuní, un fet que ha afavorit encara més la tria. Però vaja, que el que realment feia el pes de la decisió era el bagatge impecable del mataroní de 50 anys, amb una gran experiència fent televisió. Davant de les càmeres, com va demostrar a 'Divendres', per posar només un exemple, i darrera d'elles: fa anys que és el director del concurs 'Atrapa'm si pots' de Llucià Ferrer, un èxit.

L'última vegada que TV3 va encarregar la presentació d'un espai a l'Espartac va ser pel magazín 'Enganxats', dedicat a l'anàlisi de sèries de la casa. Un espai que va ser víctima de la repressió del govern Rajoy contra Catalunya i TV3 després de l'1-O i de la declaració fugaç d'independència. El 2018 tisorada i au, el programa al carrer. Ara bé, Peran no s'ha rovellat gens ni mica. La seva reaparició ha tornat a posar de manifest la seva vàlua. És bo, molt bo. La gent tenia ganes de veure'l, a plató els aplaudiments eren ensordidors. "No ho feu gaire, que torno per sempre", amenaçava. Tant de bo. 

Com a convidats del xou, dos rostres molt coneguts i estimats per l'audiència de la casa. L'humorista Judit Martin, una d'elles, una dona que ens fa riure sempre, una crac amb majúscules. L'altre, Tomàs Molina, el meteoròleg més famós de Sant Joan Despí i un personatge que sempre dona joc, suc i anècdotes.​ En sap molt de borrasques, núvols i fenòmens atmosfèrics, però també fa els seus pinitos en d'altres matèries. Per exemple, la música. Molina va tenir un grup propi, els 'Julivert'. D'això fa molt de temps, però per sort existeix l'arxiu i la fotografia. Aquest és el document que ho acredita.

Tomàs Molina grup Julivert TV3
El grup de Tomàs Molina (a l'esquerra), els 'Julivert' / TV3
Judit Martin i Tomàs Molina Tot són problemes TV3
Judit Martin i Tomàs Molina al 'Tot són problemes' / TV3

Ara bé, que hagi plogut tant des d'aleshores té el seu què. Els estils musicals de l'actualitat són ben diferents, no serien el fort d'en Tomàs. Per exemple, els de la Rosalia, l'artista catalana més potent del panorama internacional. Molina té un somni, cantar i fer teatre musical, i que sapiguem de moment els temes de la de Sant Esteve Sesrovires encara no han arribat a aquesta mena d'espectacles. Sort que en té, perquè l'intent de cantar 'Chicken Teriyaki' va ser infructuós. I ho diem amb tot l'afecte, és clar. Una destrossa hilarant, acompanyat per una Judit Martin que li posava més èmfasi i decibels al repte. Afinar no gaire, però de ganes, ball i la resta, un 10. Es nota que l'ha imitada més d'una vegada, per exemple a l''Està Passant' de Toni Soler. Sensacional.

Rosalia Barcelona EFE
Rosalia / EFE
Espartac Peran Tot són problemes TV3
Espartac Peran a 'Tot són problemes' / TV3

Rosalia, un problema musical per a Tomàs Molina, queda clar. Sempre s'aprenen coses amb l'Espartac. I t'ho passen d'allò més bé.