L'entrevista que el canal 24H de RTVE ha realitzat al coordinador de Bildu, Arnaldo Otegi, ha provocat una enorme onada d'indignació entre els espanyolistes més convençuts, que neguen la paraula al líder d'una opció política legal al País Basc (mentre aplaudeixen amb les orelles amb les dels hereus del franquisme i de blanquejadors de l'extrema dreta). Un "raca-raca" que ha anat ressonant des d'hores abans de l'esmentada entrevista, amb suposades amenaces d'apagada massiva de la cadena pública. Amenaces que molts no han complert, per cert, i que van haver d'escoltar Otegi dient la seva.

En tot cas, també hi havia qui s'havia manifestat a favor de la presència d'Otegi en el canal informatiu, i que oferien la seva anàlisi particular. Opinions que et poden costar, fins i tot, enemistar-te amb el "jefe". O el que representi Risto Mejide per a la Beatriz Talegón, habitual col·laboradora del programa Todo es Mentira

Risto Todo es mentira cloacas @ristomejide

@ristomejide

Risto Mejide responia d'aquesta manera a la Talegón, que celebrava que Otegi hagués pogut explicar-se "sobre todas las victimas y sobre todos los verdugos, desmontando falsos relatos". El publicista comprava el vell argument de que "Otegi no condena el terrorismo" (quan ha estat un col·laborador molt important per a la desaparició de la violència al País Basc), i el qualificava d'immoral, de terrorista, "ni hombre de paz ni hostias". Ella li recordava un fet incontestable: Arnaldo Otegi mai no ha estat condemnat per delictes de sang: "No le encasquetes los muertos de otros".

Bea Talegon @beatalegon

@beatalegon

La política i periodista ha estat valenta amb la seva resposta, a banda de fidedigna. I ha anat més lluny, preguntant a l'interlocutor si ell condemna tota la violència. Sí, tota, la del GAL també.

Sigui com sigui, l'Espanya "constitucional" s'ha llençat a la jugular de Talegón, amb paraules ben dures contra ella, algunes fins i tot denunciades a la policia.

És la segona vegada en poc més d'una setmana que Talegón i Risto s'esbatussen en públic. Ara bé, en aquest cas la conversa ha apujat molt el to. En tot cas, una curiositat: Resulta que Risto no està tan allunyat del seu enemic íntim, Eduardo Inda, un dels portaveus del "Otegi asesino" de l'Espanya mediàtica. La del VOX ( i Franco) sí, Bildu no. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat