Ja fa un mes i mig que Dani Mateo va provocar la fúria de l’espanyolisme més abrandat amb el seu gag de la bandera. A partir d’aquell moment, l’humorista català va rebre infinitat d’atacs i amenaces ultres. La situació va arribar fins el punt que els mocs de Dani Mateo sobre la ‘rojigualda’ el van dur davant del jutge. Ell mateix va explicar que, si la seva llibertat d’expressió s’acaba veient coartada, es plantejarà abandonar Espanya i emprendre el camí de l’exili.

dani mateo bandera espanya  la sexta

Dani Mateo es moca amb la bandera espanyola | La Sexta

A les amenaces dels ultres anònims cal sumar els atacs de companys de professió de Mateo, com Martes y Trece, i també de Frank Cuesta. Li van arribar a dir que era un mort de gana i que no tenia “huevos de exiliarse”.

san francisco twitter

Enrique San Francisco a 'El Club de la Comedia' | La Sexta

Ara un usuari anònim que es fa passar per l’actor i humorista Enrique San Francisco se suma als atacs contra Dani Mateo.

Els atacs contra el col·laborador d’El Intermedio continuen. No soy facha pero”, alerta. Un avís que acostuma a ser indicatiu de tot el que vindrà: “Adoro la bandera de mi país y me parece terrible hacer alardes y ridiculeces con la bandera. Como sonarte los mocos o pasártela por el culo”. I ho remata amb un “viva la libertad de expresión” que casa perfectament amb els atacs contra l’humorista per un simple ‘sketch’.

Enrique San Francisco ha deixat clar en una entrevista a Radio4G que el compte no és seu i que ja ho ha denunciat: "Yo no soy, no tengo nada que ver con eso. Es un gilipollas. Lo hemos denunciado. Estamos con el abogado y todo".