Enrique Iglesias continua demostrant la seva capacitat per triomfar en la indústria musical, consolidant-se com un dels artistes més d'èxit malgrat la seva discreta presència en els mitjans i la seva esporàdica activitat discogràfica. I és que, a diferència d'altres artistes que llancen àlbums amb més regularitat, Iglesias sol prendre el seu temps entre produccions, la qual cosa no sembla afectar el seu èxit comercial. Malgrat no rebre el mateix reconeixement per part de la crítica especialitzada que alguns dels seus col·legues, la seva influència en la música pop continua sent innegable.

Una de les estratègies que ha contribuït a l'èxit continu de Iglesias és la seva habilitat per col·laborar amb una àmplia gamma d'artistes, tant nacionals com internacionals. Mentre alguns se submergeixen en l'escena pop nacional, Iglesias ha preferit mantenir el seu propi estil, col·laborant amb figures com Anuel AA, Pitbull i Bad Bunny, entre d'altres. La seva visió estratègica li ha permès mantenir-se rellevant en un mercat musical en constant evolució.

Enrique Iglesias
Enrique Iglesias

L'èxit comercial de Iglesias es reflecteix en l'impacte dels seus senzills en les llistes d'èxits, amb cançons com "Ballant", "Puja'm la ràdio" i "Fa mal el cor" conquerint les pistes de ball i les emissores de ràdio tant a Espanya com a l'estranger. Malgrat que alguns puguin pensar que el seu moment de més exposició ha quedat enrere, ell continua brillant amb la mateixa intensitat des dels seus inicis. Recentment, ha afegit un altre hit a la seva llista d'èxits. La seva més recent col·laboració, una captivadora bachata juntament amb María Becerra titulada "Així és la vida", continua ressonant a les orelles dels seus seguidors des de la seva estrena fa uns mesos.

"Així és la vida": Un nou hit en ascens

El mes de novembre, "així és la vida" va fer la seva primera entrada en la llista de senzills espanyola, ocupant un discret lloc 95. Des d'aleshores, ha ascendit gradualment en el rànquing, atorgant-li a Iglesias un altre hit al top 30 de la llista d'èxits, assolint el seu punt màxim, fins ara, al lloc 25. No està res malament per haver estat en la llista durant exactament 20 setmanes.

Encara que és aviat per predir si "Així és la vida" es convertirà en un dels himnes de l'estiu de 2024, no seria una bogeria considerar-ho. Actualment, la cançó ocupa el lloc número 15 en les llistes d'èxits i en la programació de Los 40 Principals a Espanya. Però el més destacat és la seva persistència en el top 50 de Spotify España en les últimes setmanes, mantenint-se en el lloc 54 en el moment actual. Malgrat que Iglesias ja n'ha llançat un altre de senzill en col·laboració amb Miranda Lambert anomenat "Space in My Heart", és "Així és la vida" la que continua ressonant amb força entre el públic.

Enrique Iglesias EFE
Enrique Iglesias EFE

El llegat musical d'Enrique Iglesias: Lluny del seu final

Encara que la seva presència en els mitjans pugui ser discreta i el seu nom no estigui sempre en boca de tots, Enrique Iglesias continua demostrant que és un líder indiscutible en l'escena musical. La seva capacitat per reinventar-se i mantenir-se rellevant al llarg dels anys és un testimoni del seu talent i dedicació al seu art. Mentre "així és la vida" continuï sonant en les emissores de ràdio i en les llistes d'èxits, queda clar que el llegat musical d'Enrique Iglesias està lluny d'arribar a la seva fi.