El gran Enric Calpena es defineix al seu perfil de Twitter com un "Periodista, professor universitari, escriptor, una mica historiador... Amant de la lectura, el cinema musical, l'òpera i les escopinyes". Compartim amb ell els seus gustos, especialment pels berberechos. I més, venint d'una de les persones amb més sentit comú, coherència i respectuós que tenim al país. L'enorme comunicador català, una de les cares més estimades de la història de TV3, acostuma a dir el que toca, quan toca. Ment preclara, cal escoltar-lo quan obre la boca. O com ara, quan escriu un comentari a la xarxa.

Enric Calpena periodista - Sergi Alcazar

Enric Calpena / Foto: Sergi Alcàzar

Fa poc, va escriure un tuit deliciós sobre els problemes que genera el seu nom català, molt complicat, com és Enric Calpena, quan es troba al davant segons quin treballador d'una cadena com Ikea. Mirin què va explicar sobre la seva experiència:

tuit calpena ikea

Davant d'això, cal armar-se de paciència. Però ara, Suric Calpena ha fet una altra aportació sobre què fer si al davant, en lloc d'un dependent de la botiga de mobles, et trobes amb un policia. El periodista i historiador sap com se les gasten sovint, i no ha dubtat en fer una recomanació que ha esvalotat la xarxa. Calpena ho té claríssim, "quan veieu un policia, baixeu el cap i mireu al terra, no fos cas que pensi que l'esteu agredint i us condemnin a uns quants anys de presó. Ni llum als ulls ni força al braç, no fos cas..."... Brutal i demolidor. No es pot dir més amb menys. 

tuit calpena

Després que l'Audiència de Barcelona hagi condemnat a cinc anys de presó al militant de la CUP Marcel Vivet, el manifestant jutjat per lesionar al canell a un agent antidisturbis dels Mossos durant les protestes contra el sindicat de la Policía Nacional Jusapol el 2018, el consell de Calpena ha generat un allau de reaccions a la xarxa, cadascú donant alternatives similars:

tuits calpena

Enric Calpena... Paga la pena fer-li cas.