Després de dies de silenci, Felip VI dirigirà un missatge als espanyols aquest dimecres a la nit. I ho farà per parlar del coronavirus, desviant l’atenció i obviant que hi ha una altra corona que també travessa una crisi majúscula: la seva, després de destapar-se un nou escàndol de corrupció que persegueix el pare i l’esquitxa a ell mateix.

Joan Carles Felip Europa Press

Europa Press

El rei d’Espanya vol adreçar-se als ciutadans pel COVID-19 però no pensa donar explicacions sobre el fons offshore on hi ha dipositats 65 milions d’euros i del qual és beneficiari. Mentre els monàrquics miren cap a un altre costat, el republicanisme català no s’ho empassa. Així que aquesta nit a les 21h, a la mateixa hora que Felip faci el seu discurs, Òmnium Cultural ha convocat una cassolada als balcons que acabarà amb el Corona Ciao, la versió antiborbònica del popular Bella Ciao italià. I Els Catarres han estat dels primers a sumar-se a la crida, a través d’un vídeo publicat a les xarxes socials i amb paraules duríssimes contra els Borbons:

Després d’enviar una abraçada al personal sanitari, Èric Vergés es refereix a la família reial espanyola com “una corona maligna, corrupta i insolidària”. El vocalista i guitarra d’Aiguafreda esbotza Felip VI pels seus intents d’amagar el cap sota l’ala, amb la ciutadania confinada a casa i més preocupada pel coronavirus que per cap altra cosa: “La monarquia està aprofitant aquests dies de confusió i caos per netejar els seus draps bruts i que no se’n parli. Però nosaltres no volem que sigui així, volem que se’ls assenyali amb el dit”.

Felip tris GTREs

GTRES

Premis Enderrock Els catarres ACN

ACN

Del coronavirus a la corona, a seques. Pels Catarres és impossible triar, volen acabar amb tots dos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat