Recentment, en una entrevista per En Blau, el periodista i presentador dels Telenotícies de la Televisió de Catalunya, Carles Prats, va reconèixer que "si presentés el TN amb corbata groga, m'estaria posicionant". El presentador considera que "serveixo millor els ciutadans passant desapercebut com a presentador".

carles prats portada tv3

TV3

Per ell, "la vestimenta és una manera de comunicar i si tries una cosa que es pot interpretar políticament, no estàs sent neutral. De fet, al nostre llibre d'estil ho posa molt clar i nosaltres hem d'estar compromesos amb la veracitat, el rigor, la immediatesa, la imparcialitat i la neutralitat". Doncs el seu company de redacció Eloi Cordomí ha decidit no seguir els seus consells ni els del llibre d'estil i ha tirat pel dret pel que fa a la tria cromàtica de la seva americana. Fa uns mesos, quan Aitana i Ana Guerra van anar de groc al programa de la Melero, dient "Aniré de groc quan em doni la gana", es va crear cert enrenou.

lo malo groc tv3

TV3

Evidentment, unes convidades poden anar amb el color que vulguin. I el mateix hauria de ser amb els presentadors. Però d'un temps ençà, els presentadors, i especialment els d'informatius, no és habitual que llueixin aquest color. Segons fonts de TV3, "Tractem el groc com qualsevol altre color. És a dir, normalitat amb tots els colors. I es pot veure groc en pantalla, evidentment. Podem anar grocs si és el criteri d’imatge que es consideri més adient". Doncs aquest dimecres el departament de vestuari del TN va considerar adient que un dels homes del temps de TV3, Eloi Cordomí, aparegués davant els espectadors lluint una americana de color groc mostassa.

eloi cordomi

TV3

Cordomí ha començat parlant de les tempestes que van caure al Pirineu Oriental, a l'alt Pirineu i a d'altres comarques catalanes. Tempestes en forma de pluges. Però també es podria parlar de les tempestes en forma de llaços i de si en sanciona qui els posa, qui els treu, qui els deixa de posar o qui els deixa de treure, que tant preocupen segons quins sectors de l'unionisme amb la pell més fina.

eloi cordomi2

TV3

A la part final de l'espai d'"El temps", el meteoròleg acabava la seva exposició parlant de l'huracà Lane, ensenyant una imatge vista des de l'Estació Espacial Internacional: "Imatges espectaculars d'aquest huracà del que en sentirem a parlar perquè s'acosta a Hawai". Toni Cruanyes, el presentador del TN Vespre recollia el guant dient-li que "en sentirem a parlar d'aquest huracà i en sentirem a parlar d'aquesta americana groga que t'has atrevit a portar avui". Cordomí defugia de polèmiques i li preguntava com li quedava: "Què et sembla? És atrevida, oi?". Pots veure el moment clicant a la foto, a partir del 42'55".

eloi cordomi3

TV3

Qui sap si a partir d'ara veurem més vegades aquest color en els presentadors de TV3.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat