TV3 estrena aquest dimecres, dia 1 de juliol, a les 22h, el programa Per què volen els avions?, un espai d’entrevistes que marcarà un abans i un després a la televisió pública catalana. El motiu és que serà el primer cop que els espectadors veuran una persona amb síndrome de Down fent de presentador a Catalunya, l’osonenc Eloi Collell.

Eloi Collell per que volen els avions TV3

TV3

L’Eloi té 32 anys, és de Vic i ha dedicat gran part de la seva vida a la natació. Medallista als Special Olympics, també és casteller amb els Sagals d’Osona i ha treballat a la Creu Roja. Però ara afronta un nou repte a TV3. A partir d’aquest dimecres i durant els mesos d’estiu, el flamant presentador trencarà barreres i entrevistarà, en prime time, famosos de l’alçada de l’exfutbolista del Barça Xavi Hernàndez, el periodista Joan Maria Pou, la cuinera Carme Ruscalleda, sor Lucía Caram i els Catarres.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La Colla

Una publicación compartida de Eloi Collell Vidal (@eloi_cv) el

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mireu bé perquè he fet un Castell amb els Sagals d’Osona a la Catedral de Vic.

Una publicación compartida de Eloi Collell Vidal (@eloi_cv) el

Tot just abans de l’estrena, Collell reflexiona: “El més important és que mostra que les persones amb síndrome de Down som capaços de fer un programa”. Una fita que el director de Per què volen els avions?, David Fontseca, titlla d’històrica: “L’Eloi fa història sent el primer presentador” amb aquesta condició. “De ben segur que no serà l’últim”, apunten des de la productora. L’aposta de la CCMA és de màxims. En un primer moment, la idea era emetre el nou programa al canal 33, però finalment provarà d’atrapar una audiència notablement superior des de TV3.