Imprescindible fil de la periodista, i dona, Elisenda Carod contra la grassofòbia. La presentadora de TV3 i Catalunya Ràdio escriu a twitter pocs dies després de triomfar liderant amb la Gala dels Gaudí i també líder la retransmissió de la catifa vermella. TV3 i l'Acadèmia de Cinema Català li van confiar a Carod la presentació principal de la catifa. I també van contractar de col·laborador Patrick Urbano. L'única que ha denunciat en públic la grassofòbia ha estat ella. Urbano és un home, Elisenda Carod una dona.

Elisenda Carod TV3
Elisenda Carod TV3
Patrick Urbano TV3
Patrick Urbano TV3

S'aprecia un biaix masclista en els gordòfobs. Antonio García Farreras o Josep Cuní poden tenir panxa. Susanna Griso o Raquel Sans, no. Elisenda Carod no parla de sexisme sinó de com els gordòfobs es veuen amb cor de comentar-li "T'has engreixat, Elisenda" i com això li provoca un afany de justificació que encara li dol més. Un cercle viciós que denuncia a twitter per posar-li fre:

Carod explica la doble enrabiada, contra la persona gordòfoba, amiga o anònima, que amb o sense mala intenció es creu amb dret a opinar sobre el seu cos i als seus morros: ""Què bonic seria un dia que no em fessin saber que m he engreixat… m’esgoteu". I contra ella mateixa quan es flagel·la justificant-se en lloc d'engegar els gordòfobs a pastar fang: "I més bonic encara que jo no em trobés donant explicacions (quina rabia em faig) de les meves tiroides… per justificar-me! per què hi caic?Perquè em justifico! víctima i botxina de grassofòbia amb mi mateixa. Quina ràbia!".

Per entendre els missatges gordòfobs que rep la presentadora, un exemple al compte d'Instagram de Vestuari de TV3 amb ocasió del vestit dels Gaudí: "¿Divina? Siento discrepar pero me parece horrendo, sé que es un cuerpo complicado para vestir, pero ese tejido de mala calidad!! y ese peluche en las mangas!! solo le crea más volumen!! no hay proporcion!! parece una vedette del paralelo!! es Rosita Amores!·". No hi ha missatges similars a aquest Instagram sobre com li queda la roba a Patrick Urbano. Carod fa un toc d'advertència molt necessari. Stop gordofòbia tenyida de masclisme.