Luis Enrique Martínez és un ídol a Catalunya. Campió de tot amb el Barça, últim entrenador que ha aconseguit una Champions League amb el club, jugador que abjura del seu passat madridista, entrenador de caràcter i amb els millors resultats del club només una mica per sota de Pep Guardiola. Instal·lat a Barcelona, viu a Gavà, casat amb una catalana, Elena Cullell, i pare de tres fills catalans, Lucho, Sira i la tristament desapareguda Xana. És més català que la Moreneta. Ha reivindicat la seva catalanitat fent pedagogia a Twich, quan un cretí va negar-se a fer un donatiu a un hospital oncològic infantil barceloní perquè "A Cataluña ni agua". Lucho li va dir que no volien els seus diners, que si no entén que un nen amb càncer és igual si és català o canari, no cal que doni diners. Meravellós. Mira els seus enemics i sabràs qui és enemic de Catalunya: Josep Pedrerol, Paco González o Emilio Pérez de Rozas. Els únics que han gaudit amb un Lucho plorós eliminat als penals:

Luis Enrique EFE
Luis Enrique EFE

EN Blau es fixa més enllà, en la dona i la filla gran de Lucho, les catalanes Elena Cullell i Sira Matínez. Dues dones que fins ara costava veure juntes. Els paparazzi les han buscat a la graderia del Marroc-Espanya. Són com dues gotes d'aigua, molt similars, morenes, maques i tristes. Lucho no es mereixia aquest cruel final. Els penals s'ha d'entrenar, i llençar-ne mil a cada entrenament. Marroc va buscar els penals des del minut 1 amb 11 paios sota la porteria. Una pena que Espanya no tingui especialistes ni fe en llençar la pena màxima. Pena màxima? La de les dues dones que més estimen el seleccionador:

Sira Martínez plorosa GTRES
Sira Martínez plorosa GTRES
Elena Cullell i Sira Martínez, GTRES
Elena Cullell i Sira Martínez, GTRES

Sira amb la samarreta d'Espanya i el dorsal del seu nòvio, Ferran Torrees, el culer. Elena Cullell elegantíssima amb brusa blanca i un collar daurat que tots van veure com un record a Xana. Les cares són un poema. Mentre els amargats s'alegren de la derrota de Lucho, mare i filla, molt similars, ploroses i tristes. Vindran temsp millors, que torni al Barça. Grandiós Luis Enrique Martínez. I a Espanya que l'entreni Hierro i faci el ridícul de debò: no classificar-la. Però els madridistes contents.

Elena Cullell Luis Enrique GTRES

Elena Cullell Luis Enrique GTRES

Lucho 20 anys casat

Lucho i Elena, 25 anys de casats. EFE

En vint dies, el 27 de desembre, el tècnic celebrarà les seves noces de plata amb Elena Cullell, 25 anys casats amb una economista de l'alta burgesia catalana. Després de casar-se amb Cullell, van venir tres fills: Pacho, de 23 anys; Sira (22), esportista d'elit; i Xana, que moria el 2019 als nou anys a causa d'un càncer d'ossos. Luis és un gran esportista de 53 anys, corre, surfeja i va en bici: "Me ayuda a sentirme joven".

Elena Cullel Lucho GTRES

Elena Cullell i Lucho GTRES

Segons recorda La Vanguardia: "Su casa de Gavá cuenta con más de 800 metros cuadrados sobre un terreno con piscina y pista de paddle. Además tiene unas bonitas vistas al Mediterráneo. También a primera vista del mar, el pasado julio establecieron -él y su familia- su segunda residencia en Formentera. Las Islas Baleares suelen ser el destino favorito del 'Lucho' para desconectar en verano". Les fotos de la parella demostren com els agrada la platja, la del Baix Llobregat, Balears o el Golf Pèrsic:

Elena Cullell GTRES

Elena Cullell GTRES

Una família que fa patxoca, arrelats a Catalunya, amb tres fills catalans i amants dels esports i la competició. Mereixien el Mundial. I dedicar-lo a la Xana. Que li dediquin la setena Copa d'Europa del Barça.