"Premsa espanyola, manipuladora". Aquest crit als carrers està sent criticat a alguna premsa. Uns mitjans que alhora cometen excessos de manual, com qualificar de "manifestantes constitucionalistas" a nazis. El diari més llegit d'Espanya, El País, il·lustrar una notícia esbiaixada amb una foto inapropiada, no pel contingut sinó per l'autor. El titular és tendenciós: "La violencia se ceba en la policía". Però el més cínic ha estat il·lustrar-la amb la imatge d'un fotoperiodista del diari de PRISA, Albert Garcia, que va ser detingut per aquesta mateixa policia per fer fotos. 

el pais

El peu de foto indica l'autor de la imatge, Albert García, el fotògraf que van endur-se detingut. Un exguionista de TV3, Manu Menéndez ho denuncia a twitter:

Detencio fotoperiodista albert garcia el pais EFE

EFE

Les xarxes no donen crèdit amb el mal gest del diari El País. Si fan això contra el seu treballador, què no faran amb els seus lectors i amb els que no ho són:

detingut fotoperiodista - Guillem RS

Moment de la detenció del fotoperiodista (foto El Nacional)

Els més benintencionats creuen que publicar aquest titular amb aquest fotògraf és el preu del rescat per recuperar un hostatge. Els més malpensats creuen que no, que els surt així.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat