Les declaracions de Miquel Iceta la setmana passada al diari Berria, assegurant que si el 65% dels catalans vol la independència de Catalunya “la democracia deberá encontrar un mecanismo” per fer-ho possible, encara porten cua. Els partits de dretes no van trigar ni cinc minuts a demanar-ne la dimissió i els mitjans de la caverna han fet córrer mars de tinta exigint el cap del primer secretari del PSC.

Miquel Iceta PSC Taula de dialeg - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

On sembla que s’han pres més a pit les paraules d’Iceta és a Intereconomía. L’extrema dreta també escalfa per la campanya electoral del 28-A i al canal ultra fan un especial informatiu sobre “patinazos de precampaña”. Miquel Iceta obre el programa. Eduardo García Serrano, el periodista que anomenava “zorra” l’exconsellera Marina Geli, que feia la salutació feixista al plató de Gracias por nada, o que deia que és “atroz y aberrante” igualar el català i el castellà, esclata contra el primer secretari del PSC per les seves paraules sobre la independència: Ni el 65, ni el 75, ni el 85, ni el 95, ni siquiera si el 105% de los catalanes deseara la independencia habría que dársela”.

eduardo garcia serrano salutacio feixista

Intereconomía

El tertulià ultra, aterrit perquè la pèrdua de Catalunya “sería suicidarse”. Abans que sigui massa tard, García Serrano exigeix la intervenció de l’ensenyament i dels mitjans públics: “Lo primero que hay que hacer es recuperar el sistema educativo catalán, desde el parvulario hasta la universidad, y los grandes medios de comunicación que operan en Catalunya, empezando por TVE, RNE y la agencia EFE. Y qué decir de TV3”. El periodista no en tindria prou amb la intromissió a la televisió pública catalana i demana intervenir també els mitjans espanyols que operen a Catalunya. Al seu parer, també són un cau d’indepes. La finalitat d’aplicar un 155 sobre les escoles i els mitjans no seria cap altre que adoctrinar la ciutadania en l’espanyolisme: “Hay que hacer una política didáctica hacia nuestros compatriotas catalanes de por qué son españoles”.

El discurs de García Serrano acaba amb un tremendisme que ja va preveure Eva Amaral quan cantava allò de “Sin ti no soy nada”. El periodista augura la pèrdua la nació espanyola, que se’ls esmicolarà entre els dits quan els catalans s’independitzin: Si Catalunya se separa de España, España desaparece. Quedaría un resto de la península ibérica sin ninguna razón de ser como nación. La separación de Catalunya es la muerte política y civil de España”. El tertulià ultra les diu de l’alçada d’un campanar i creu que una Catalunya independent no tindrà Espanya com a país veí, sinó un forat negre.

eduardo garcia serrano gest rabia intereconomia

Intereconomía

I això que deien que serien els indepes els que “vagarían por el espacio sideral”…